Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pocity nebyly ideální. Hodí ve stíhačce Vítková s Puskarčíkovou problémy za hlavu?

Nové Město na Moravě – Šestnácté a jednadvacáté místo nejsou špatná umístění. Navíc ztráta na elitní desítku není k nepřekonání. Veronika Vítková i Eva Puskarčíková vyjedou do stíhačky s nadějí na výborný výsledek. Překážkou mohou být ovšem drobné problémy obou českých biatlonistek.

Sport
zdroj: ČT4

"Můj pocit na trati nebyl úplně ideální," přiznala po sprintu Vítková. Střelbu si pohlídala a s jedinou chybou byla spokojená. Vyrovnala se i s náročnou tratí, ale limity spočívaly v něčem jiném.

Podobně mluvila i Eva Puskarčíková. "Rychleji to nešlo," poznamenala třetí ze stíhačky v Pokljuce k prvnímu kolu, které zaběhla hodně pomalu. Měla až pětapadesátý čas.

"Jak Verča (Vítková), tak i Eva (Puskarčíková) se při tréninku necítily úplně dobře. Eva i trochu zdravotně. Verču bolely nohy, takže jsme museli trénink upravovat," prozradil v pátek večer trenér Zdeněk Vítek.

Kouč nicméně zůstává optimistou. "Ještě to (Veronika Vítková) zvládla, jak mohla. Uvidíme, jestli se bolesti nohou do zítřka zlepší," uvedl. "Není to daleko na páté a šesté místo. Je to otevřené," dodal.

Na páté místo ztrácí Vítková třiadvacet sekund, na překvapivou páteční vítězku Rusku Akimovovou téměř 42 sekund. Puskarčíková je ještě o jedenáct vteřin zpět.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články