Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Po ženách ukončí sprinterskou sezonu také muži. V akci bude pětice Čechů včetně Štvrteckého

Zatímco v pořadí biatlonistek rozhodl o celkové vítězce až poslední závod ve sprintu, mezi muži je v této disciplíně už dávno rozhodnuto. Malý křišťálový glóbus získal s velkým náskokem Johannes Bö, přesto bude pro ostatní lákavé zdolat fenoména letošní sezony právě v Norsku. Ve hře bude v Holmenkollenu také česká pětice ve složení Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Tomáš Krupčík, Michal Šlesingr a Jakub Štvrtecký. Přímý přenos sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 16:00.

Závod biatlonistů
zdroj: ČTK/DPA autor: Matthias Balk

Světový pohár v biatlonu vrcholí v norském Holmenkollenu posledními závody, po sprintu žen jsou na řadě muži. Na severozápadním předměstí Osla s nadmořskou výškou téměř 400 metrů bude chybět ve startovní listině Martin Fourcade, který předčasně ukončil nepovedenou sezonu.

Do závodu na deset kilometrů naopak nastoupí již jistý vítěz disciplíny a celkového pořadí Johannes Bö. Přesto nebude o drama nouze. Konkurence chce uzmout alespoň nějaký triumf, kterých moc v sezoně k dispozici nebylo. Norský biatlonista, který se stal skutečným králem končícího ročníku, však má o motivaci také postaráno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu biatlonistek ve sprintu ze SP v Oslu

Bö se pokusí na domácí půdě vyrovnat Fourcadův rekord – Francouzových 14 vítězství v jedné sezoně. První příležitost má právě ve sprintu. Za Norem se pak strhne souboj o druhé místo. Blíž má k němu Rus Alexandr Loginov, před dalším Francouzem Quentinem Fillonem Mailletem drží náskok 35 bodů, čtvrtý Simon Desthieux je za svým krajanem o dalších osm bodů.

Čeští závodníci se budou chtít předvést v co nejlepším světle, neboť na Oslo mají pozitivní vzpomínky. Michal Šlesingr (2008) s Ondřejem Moravcem (2013) tu slavili výhry ve Světovém poháru, Michal Krčmář zde pronikl do elitní desítky na mistrovství světa (2016). Tomáš Krupčík s Jakubem Štvrteckým zavzpomínají v Holmenkollenu na své premiéry ve Světovém poháru.

Sprint mužů startuje v 16:15, biatlonové studio k přímému přenosu začíná už v 16:00 na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz, biatlonmag.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články