Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po Moravcovi chybí v zámoří i Jislová. Raději bude trénovat na biatlonové MS

V nominaci na zámořské zastávky Světového poháru v biatlonu nakonec oproti původním předpokladům chybí Jessica Jislová. Poté, co promarodila období kolem Nového roku, se chce raději plně soustředit na přípravu k blížícímu se mistrovství světa. Ve zcela promrzlém Canmore tak česká výprava nakonec čítá čtyři biatlonistky a stejný počet jejich týmových kolegů. Přímé přenosy ze SP v Canmore startují už dnes večer. Zkrácený vytrvalostní závod biatlonistů odvysílá živě mimořádně ČT2 od 20:10. Zápolení biatlonistek uvede v přímém přenosu od 22:35 ČT sport. Časy dalších závodů se mohou kvůli velmi nízkým teplotám v Kanadě ještě měnit.

Jessica Jislová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Jislová přišla s podobným plánem jako třeba Martin Fourcade, Sebastian Samuelsson či Ondřej Moravec. Také on vynechává závody v kanadském Canmore a americkém Soldier Hollow. I na Moravcovi se mohla podepsat viróza, kterou prodělal v období Vánoc, problém mu dělá běžecká část. Jislová se ovšem pere rovněž se střelbou.

Čtyřiadvacetiletá závodnice neprožívá vůbec dobrou sezonu. Do prvního Světového poháru ročníku sice nastoupila, po Pokljuce ale v Hochfilzenu onemocněla, a ač nahlášena do sprintu, musela odjet domů. V léčení pak strávila další zastávky SP v Novém Městě na Moravě i Oberhofu. Celkem podle svých slov prodělala dvě nemoci během měsíce.

Bez absence stabilní členky štafety nicméně Češky vybojovaly právě na prvním německém podniku sezony překvapivé třetí místo ve štafetě. Jislová během Oberhofu už trénovala tak, aby mohla nastoupit o týden později v Ruhpoldingu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vytrvalostní závody se zkracují. Takové mrazy biatlonisté dlouho nezažili

A přestože věřila, že je vše na dobré cestě, hned v úvodním sprintu ale bylo jasně vidět, jak moc se na ní boj s virózou podepsal.

Ve sprintu dojela jako třetí nejhorší až na stém místě s odstupem více než čtyř minut na čelo. S triem Eva Puskarčíková, Markéta Davidová a Veronika Vítková pak dojela devátá ve štafetě, v následném hromadném startu nefigurovala.

Rodačka z Jablonce nad Nisou se poté představila v italské Anterselvě a ani tam výkony neoslnila. Sprint jí přinesl až 89. místo ze třiadevadesáti závodnic a 86. běžecký čas, což jasně znamenalo, že do stíhačky má dveře pevně zavřené. A počítat nemohla ani s účastí v masáku.

Jaká je současná forma českého týmu? POSLECHNĚTE SI Biatlon fokus podcast:

Jislové patří v průběžném pořadí Světového poháru 81. místo s pouhými deseti body. Dosud nejlepší individuální umístění v SP pro ni znamenala 15. příčka z loňského sprintu v Anterselvě.

V nominaci na SP v Canmore tak jsou Markéta Davidová, Veronika Vítková, Eva Puskarčíková a Lucie Charvátová. Mezi muži pak Michal Krčmář, Michal Šlesingr, Tomáš Krupčík a Adam Václavík.

Ten by však podle původních plánů měl spolu s Charvátovou odcestovat na otevřené mistrovství Evropy, které bude od 20. do 24. února hostit běloruské Raubiči. Zbytek týmu vyrazí pokračovat v kolotoči SP do Soldier Hollow.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články