Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Po krátké pauze korejská exotika. Koukalová a spol. testují olympijské tratě

Pchjongčchang – Není to výlet do neznáma. Koreu biatlonisté okusili hned dvakrát: v roce 2008 při závodech Světového poháru a o rok později při mistrovství světa. Skvělé vzpomínky na dějiště olympijských her v příštím roce má Veronika Vítková, která si zde vyjela páté místo v individuálním závodě. Pro Gabrielu Koukalovou, která se ještě může poprat o velký křišťálový glóbus, je tento areál velkou neznámou. O body do SP tu biatlonisté bojují od čtvrtka do neděle. Přímý přenos úvodního sprintu žen vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 12:05.

MS v biatlonu v Hochfilzenu
zdroj: ČT4

V nominaci není žádné velké překvapení. Na olympijské tratě se vydá kvintet žen Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Gabriela Koukalová, Eva Puskarčíková a Veronika Vítková, v pátek také pětice Michal Krčmář, Tomáš Krupčík, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr, Adam Václavík.

Chybí jen Ondřej Moravec, který nechtěl absolvovat dalekou cestu. V minulých sezonách s tím neměl dobré zkušenosti. "Třikrát jsem odletěl do Ameriky a třikrát jsem z toho lehnul. A tenhle výlet na necelý týden kvůli třem závodům až do Koreje mi přišel jako totálně bláznivej," vysvětlil. Příští týden ve finském Kontiolahti už by neměl medailista z MS v Hochfilzenu chybět.

Projeďte si olympijské tratě s Martinem Fourcadem:

Třicetihodinová cesta, výrazný časový posun. Prodloužený závodní víkend a pak hurá do Finska. Strasti korejské expedice jsou nutným zlem. Příští rok se tu pojedou olympijské závody, je třeba všechny vyzkoušet.

"Nikdy jsem tam nebyla, ale je to zase nová zkušenost, takže se těším, že si to tam vyzkouším a budu se třeba i mentálně připravovat, co nás tam příští rok čeká," prohlásila před odletem Koukalová.

Česká hvězda je ve Světovém poháru zatím druhá, na Lauru Dahlmeierovou jí v celkovém pořadí chybí 46 bodů, v případě odečtu dvou nejhorších závodů dokonce 78 bodů. Sama Koukalová už v obhajobu glóbu nevěří. "Asi by se muselo něco extra stát, třeba aby Laura vynechala nějaké závody, ale tomu nevěřím, protože ona jede letos hroznou ligu. Až je nedostižná."

Je nám líto, video expirovalo.
Rejman: Koukalová je bojovnice. Boj o velký křišťálový glóbus určitě nevzdává

Vzdálená Korea nepřivítá kompletní světovou špičku. Ve sprintu žen budou chybět Vanessa Hinzová a Franziska Preussová. Ta stejně jako Ruska Olga Podčufarovová předčasně ukončila sezonu.

V Pchjongčchangu vládne teplé počasí, pro servismany to bude oříšek. Poslední dny navíc pršelo. Na rozdíl třeba od dějiště světového šampionátu v Hochfilzenu jsou tu strmá stoupání, rozdíly v běžecké části by mohly být výraznější.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články