Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pěkné vzpomínky na Östersund. Zopakuje mužská štafeta výkon z MS?

V polovině března česká mužská štafeta nebyla v Östersundu daleko od medaile a nakonec na mistrovství světa skončila čtvrtá. Nyní se ve švédském středisku jede tato disciplína znovu, tentokrát v rámci Světového poháru, a Češi nebudou chybět. Přímý přenos sledujte od 17:10 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Petter Arvidson

Na šampionátu čtveřici Michal Šlesingr, Ondřej Moravec, Tomáš Krupčík a finišující Michal Krčmář nedělilo od medailového úspěchu příliš. Na třetí Rusy ztratila 17 sekund. Dnes by reprezentace na podobný úspěch ráda zaútočila znovu, i když sestava doznala lehkých změn.

Trojice Šlesingr, Moravec a Krčmář na startu chybět nebude. Krupčíka, který v Östersundu není, ale nahradí Jakub Štvrtecký, jenž si však ve Švédsku nevede špatně a jak ve sprintu, tak i ve vytrvalostním závodě bodoval. Navíc v individuálu si 32. místem posunul své maximum ve SP.

Ve Švédsku se daří zatím i zbylé trojici, když i oni v obou startech bodovali. Ve sprintu byl nejlepší Krčmář, jenž skončil 16. a ve vytrvalostním závodě měl našlápnuto na nejlepší desítku. Jen kdyby zvládl lépe poslední položku. Ve výsledcích ho tak předčil Moravec, který díky dobré střelbě obsadil 17. pozici.

Češi loni ve štafetě v konečném součtu obsadili sedmou příčku, když ani v jednom z pěti závodů nebyli mimo první desítku. Nejlepším umístěním bylo právě čtvrté místo na MS v Östersundu a Světovém poháru v Oberhofu.

Hlavní favority je ovšem potřeba hledat jinde. Výhru z mistrovství světa obhajují Norové. V nejlepší formě jsou ale dle výsledků z Östersundu Francouzi v čele s obrozeným Martinem Fourcadem, kteří ve vytrvalostním závodě obsadili první čtyři místa.

"Taky bych se toho chtěl někdy dožít," uvedl s nadsázkou trenér mužské reprezentace Zdeněk Vítek. "Střelbu měli kvalitní, k tomu kvalitní lyže a jsou to dobří běžci, prostě se jim to všechno sešlo," dodal k francouzskému představení.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články