Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Pauza byla znát. Odvedla jsem, na co teď mám, řekla Jislová

Ani perfektní nula na střelnici k bodům nevedla. Přesto byla Jessica Jislová v cíli nadmíru spokojená. Není divu. V posledních týdnech ji trápily bolesti, které jen tak neodeznívaly. Účast na světovém šampionátu musela oželet, ale teď se vrátila, při závodě už ji nic neomezovalo a mohla si plnými doušky vychutnat skvělou atmosféru na domácích tratích.

"Jsem naprosto spokojená. Odvedla jsem, na co teď mám, a budu se to do příštích závodů ještě snažit vylepšit," řekla bezprostředně po sprintu, ve kterém obsadila 44. místo.

Zatímco střelbu zvládla bez chyby a rychle, celkově za 55 sekund, na trati ztratila na nejrychlejší Ingrid Tandrevoldovou minutu a 52 sekund.

"Střelbu zvládla výborně. V běhu jsme neočekávali žádný extra výkon, prostě testujeme její zdravotní stav. Bylo vidět, že na trati ztrácela. Teď se bude jen zlepšovat, běžecká úroveň půjde trochu nahoru," shrnul trenér Jiří Holubec.

Od začátku roku cítila Jislová bolesti v oblasti žeber. Místo soubojů na tratích v Oberhofu musela odpočívat, ale naštěstí se příčina problémů rychle podařila najít.

Výpadek byl znát. "Na trati to bylo hodně náročné. Je vidět, že jsem měla pauzu," přiznala Jislová

Zdá se ovšem, že se blýská na lepší časy. "Při závodě jsem necítila nic kromě bolavých nohou," dodala.

Základem úspěchu i dobrého pocitu musel být bezchybný výkon na střelnici. "O dost víc jsem se bála střelby, protože jsem dlouho nestřílela v žádné zátěži, a jsem moc ráda, jak jsem si to zvládla pohlídat," pronesla šťastně.

Nervozitu před úvodní položkou nepociťovala. "Měla jsem úplně vypnutou hlavu. U stojky jsem věděla, že jsem přijela ve větší zátěži, než co bych zvládla, takže jsem musela střílet trochu pomaleji. Ale jsem ráda, že tam všechny rány padly," zdůraznila.

Do sprintu dala na trati úplně všechno. Diváci ji hnali s vervou Novému Městu vlastní, ale Jislová už myslela jen na jedno. "Měla jsem už černo před očima, těšila jsem se, až si lehnu do sněhu."

Zda se postaví ze 44. pozice do sobotní stíhačky, ještě neví, bude hlavně záležet na jejích pocitech. "Pokud bude všechno v pohodě a pokud usoudíme s trenéry, že je to dobrý nápad, tak ano a moc ráda."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články