Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Otepää vítá SP poprvé v historii. Spokojenost, když nebudu mezi posledními, uznává Mareček

Estonské středisko zimních sportů Otepää vítá poprvé v historii Světový pohár v biatlonu. Do neděle se v pobaltské zemi pojedou sprinty, hromadné starty a smíšené štafety. A začíná se sprintem mužů na 10 kilometrů, v němž nebude chybět ani pět českých tváří. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 14:05.

Je nám líto, video expirovalo.
V Estonsku se poprvé v historii pojede Světový pohár v biatlonu

Na stadionu Tehvandi, který byl zrekonstruován před osmi lety a jehož maximální kapacita je pět tisíc diváků, se ještě nikdy elitní seriál nejel.

Největší biatlonovu akcí dosud zde byly dva evropské šampionáty a mistrovství světa juniorů.

Nyní tak přichází řada i na Světový pohár a startuje se sprintem mužů, v němž se před týdnem radoval z triumfu, stejně jako v následné stíhačce, Francouz Quentin Fillon Maillet.

Z finského Kontiolahti přejela i sestava českého týmu, v němž měl být původně Milan Žemlička, jenže covid mu vystavil stopku.

Trenéři tedy pro tentokrát nominovali Jonáše Marečka - juniorského mistra světa z vytrvalostního závodu.

"Když nebudu mezi posledníma, budu spokojenej, všichni tu vypadají dobře," uznal Mareček v rozhovoru pro ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Juniorští biatlonisté zářili na MS. Mareček české zlato vybojoval po 16 letech

Mareček zažije premiéru v individuálním závodu elitního seriálu SP. Dosud se v něm představil jen jednou ve štafetě loni v Oberhofu.

Český tým řešil kvůli covidu složení servisu. "Mezi servismany se v Kontiolahti vyskytlo více případů covidu-19, dva bohužel i u našeho týmu. Rozhodli jsme se izolovat celý servisní tým, abychom zabránili šíření nákazy a ochránili sportovce před závěrečnými závody Světového poháru," řekl sportovní ředitel Ondřej Rybář.

"Jsem trochu zapomněla, jak velký kopce tady jsou, takže mě to trochu nemile překvapilo," hodnotila česká jednička Markéta Davidová ve smíchu vzpomínku na rok 2018, kdy se v Otepää stala juniorskou mistryní světa. Její čas ale přijde až v pátečním sprintu.

SP zakončí sezonu příští týden tradiční zastávkou v norském Oslu na Holmenkollenu, kde se pojedou sprinty, stíhací závody i ty s hromadným startem.

Podle plánů Mezinárodní biatlonové unie by se měl SP do Estonska vrátit za čtyři roky.

Češi v akci - sprint:

Michal Krčmář (23), Adam Václavík (31), Jakub Štvrtecký (54), Mikuláš Karlík (58), Jonáš Mareček (86).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články