Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Olympijský vítěz Emmons pomáhá se střelbou americkým biatlonistům, přípravu hatil covid

Na start biatlonové sezony se pilně v rakouském Obertilliachu připravoval i americký tým. Jeho trenérem střelby je už třetím rokem manžel české olympioničky Kateřiny Emmons - sportovní střelec Matthew.

Je nám líto, video expirovalo.
Bývalý střelec Emmons pomáhá na střelnici americkým biatlonistům

"Trénujeme od května ve Spojených státech a konečně jsme dorazili do Evropy na sníh. Potkáváme biatlonové přátele z jiných zemí a těšíme se na start sezony," hlásila před pár dny americká biatlonistka Joanne Reidová.

Už třetím rokem jí i dalším týmovým kolegům pomáhá se střelbou olympijský vítěz z roku 2004 z Atén Matt Emmons. Letos to měli jeho svěřenci s přípravou kvůli covidovým restrikcím komplikované.

"Někteří biatlonisté měli přístup na střelnici omezený, někteří ho neměli vůbec. Sice mohli pracovat na fyzické kondici, ale na jaře nestříleli měsíc nebo i dva," uvedl Emmons, jehož manželka Kateřina nedávno fungovala jako konzultantka u české biatlonové reprezentace.

"Biatlon je těžkým sportem jak po fyzické stránce, tak i psychické. Přiřítíte se na střelnici a vaše srdce bije rychlostí 180 tepů za minutu a vy musíte velmi rychle odstřílet. Trefit se v tomto stavu je nesmírně obtížné," dodal trenér amerických biatlonistek Armin Auchentaller, který bude mít v následujících týdnech plné ruce práce s nominací na olympijské hry do Pekingu.

POSLECHNĚTE SI: Nový díl Biatlon fokus podcastu před začátkem sezony

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články