Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olympijská sezona klepe biatlonistům na dveře. Krčmář si chválí podmínky na Dachsteinu

Už koncem listopadu přijde opět na řadu očekávaná sezona Světového poháru v biatlonu. Ta tentokrát bude olympijská a přípravu na sněhu zahájil český tým soustředěním na známém a oblíbeném rakouském ledovci Dachstein. A první dojmy třeba Michala Krčmáře byly více než pozitivní. Přímé přenosy ze SP i zimních olympijských her v Pekingu odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Po třech měsících suché přípravy absolvovala mužská seniorská a juniorská reprezentace první trénink na suchém sněhu. K dispozici byl osmi- až destikilometrý okruh, který někteří projeli i třikrát.

"Je to super, zažíváme pravou zimu už takhle brzy v říjnu," líbilo se české biatlonové jedničce Michalu Krčmářovi. Jeho zkušenější parťák Ondřej Moravec se letos v zimě s kariérou rozloučil.

"Myslím, že je pocitově tak minus patnáct tím větrem, ale ten čerstvý prašan... Kolikrát ani v zimě takové podmínky nejsou," pochvaloval si Krčmář. Příprava je uzpůsobena tomu, kde se pojedou olympijské závody. V Číně.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté poprvé v přípravě vyjeli na sníh. Krčmář si podmínky v Rakousku pochvaluje

"Tím, že jsme tu první den, tak se toho ve vejšce nedá moc vymýšlet, je to na pocit na sněhu a na objemový trénink," řekl trenér biatlonistů Ondřej Rybář.

Zároveň řekl, že se teprve uvidí, jak budou závodníci na podmínky v Ramsau reagovat. "Mají za sebou docela těžké soustředění na Pokljuce," doplnil sportovní šéf svazu, jehož mohlo těšit, že akci v úvodu října absolvoval kompletní tým.

A zatímco biatlonisté odstartovali soustředění v Rakousku ještě předtím, než se vydají na sever Evropy, kde nový ročník SP začne, biatlonistky se připravují v italské Anterselvě.

A sníh si nepřejí. "Neonemocnět, nesněžit a neprochladnout," prohlásil asistent trenéra Jiří Holubec, co si od pobytu v Jižním Tyrolsku přeje nejvíc, směrem k týmu.

Nadcházející sezona se rozjede 27. listopadu ve švédském Östersundu, poté bude následovat tradiční zastávka v Hochfilzenu a z Rakouska se před Vánoci týmy vydají do francouzského Annecy.

Po koronavirové pauze se zkraje roku 2022 pojede na tradičních dvou německých zastávkách - Oberhofu a Ruhpoldingu. Posledním kláním SP před olympijskými hrami v Pekingu bude Anterselva.

Závěrečný trimestr obstará finské Kontiolahti a tradiční konec na norském Holmenkollenu. Mezitím se předposlední díl SP ocitne poprvé v estonském Otepää. 

V České republice se tento ročník pojede druholigový, ale neméně zajímavý IBU Cup, který na začátku února hostí Nové Město na Moravě.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články