Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Olsbuové Röiselandové ani Wiererové motivace nechybí, kariéru ještě nekončí

Minimálně ještě rok budou moci na biatlonových tratích diváci sledovat hvězdy Marte Olsbuovou Röiselandovou a Dorotheu Wiererovou. Obě závodnice, u nichž se po sezoně spekulovalo o možném konci kariéry, potvrdily, že si prodlouží účinkování mezi elitou.

"Můj manžel (Sverre) pojede do Německa jako trenér žen. Nemám tedy na výběr a musíme spolu ovládnout další mistrovství světa v Oberhofu," uvedla jedenáctinásobná mistryně světa Olsbuová Röiselandová.

Norka prožila výbornou poslední sezonu. Trojnásobná olympijská vítězka z Pekingu, která dohromady získala v Číně pět medailí, ovládla poprvé v kariéře i celkové hodnocení Světového poháru.

O rok starší Wiererová, která vyhrála Světový pohár v letech 2019 a 2020, se rozhodla zasáhnout i do čtrnácté sezony mezi elitou. Stále tak existuje možnost, že by mohla závodit až do roku 2026, kdy Itálie bude hostit olympijské hry. V té době by jí bylo 35 let.

"Rozhodla jsem se odjet ještě jeden rok. Uvidíme, zda se mi podaří udělat ještě nějaké dobré výsledky. Pořád se cítím docela fit. V tomhle věku ale musíte přemýšlet rok od roku," řekla Wiererová, která skončila v posledním hodnocení SP devátá. Na olympijských hrách v Pekingu slavila bronz ze sprintu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články