Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Ohlušující, ale i trochu svazující. Bezchybní Moravec se Soukupem chválili fanoušky

Nové Město na Moravě – Kotel. Atmosféra. Šleha. Čeští biatlonisté si po sprintu v Novém Městě nemohli vynachválit více než pětadvacet tisíc fanoušků, kteří je podporovali na stadionu i podél trati. Přestože pro Ondřeje Moravce byl hukot ve Vysočina Areně trochu svazující, nakonec zajel skvělé osmé místo. "Za to jsem strašně rád. Můžu být maximálně spokojený," prohlásil. Superlativy nešetřil ani Jaroslav Soukup, který stejně jako Moravec ani jednou nechyboval a skončil devatenáctý.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Na 'ležák' se musel hodně koncentrovat. "Tam jsem nechal spoustu vteřin, bylo to pomalé. Ale jsem rád, že jsem si to pohlídal. Vteřiny jsem tam nechal, ale byla to nula, a to se počítá. A na stojáku jsem vystřelil ránu a věděl, že je to dobrý," řekl Moravec, jehož 'stojka' byla suverénní.

Vrásky na čele mu trochu dělala trať. "Je to strašně hrbolaté. Člověk čím víc chce, tím víc ztrácí a nechává spoustu sil," uvedl. "Trať byla víceméně docela složitá, bylo to dosolené," potvrzoval jeho slova osmadvacátý Michal Krčmář.

Atmosféra ho prý trochu svázala, těžko se na ni dá ale připravit. "To se nedá natrénovat. Včera jsem si vybavil, co mě může čekat, ten kotel. Když člověk přijde, je to šleha. Něco neskutečného," řekl Moravec.

V sobotu ho čeká stíhačka, ale nejraději by odjel domů, kam to má z Nového Města na Moravě hodinu cesty. "Měsíc jsem neviděl dceru, to mi hrozně chybí. Ale závod to byl povedený, i když na bednu to ještě nebylo."

Optimismus vlil sprint i do Jaroslava Soukupa. "Střelecky to určitě líp nejde, dvě nuly. Ale běžecky je co zlepšovat, to je jasný," řekl devatenáctý muž úvodního závodu. "Jsem rád za tohle umístění, podpoří to psychiku," prohlásil Soukup.

Fanoušky příliš neřešil, ale užíval si je. "I na střelnici, když jsem trefil, tak povzbuzovali, to bylo milé. Je to tam slušnej řev. Ale už když člověk přijíždí, tak je to nejhlučnější. Slyší celý stadion," řekl Soukup. Ví, že tohle byl jen začátek divácké kulisy. "Dneska to ještě tak zaplněné nebylo, ale o víkendu to bude obrovské i na tratích."

Je nám líto, video expirovalo.
Soukup: Konečně se mi letos povedlo dobře zastřílet

Je letošní Nové Město jeho nejlepším zážitkem? "Tím jsou vždycky nejlepší výsledky. Pro stíhačku je to ale dobrá pozice. Okolo bude spousta lidí, tak jsem na to zvědav. Bude to asi dost fofr. Není to jen o jednom závodu, musím se snažit i ty další. Doufám, že to půjde dál," řekl Soukup, který se před SP zúčastnil IBU Cupu v jihotyrolském Ridnaunu a ve stíhačce skončil šestnáctý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články