Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Obhájí Davidová v obrovské konkurenci první místo? V Anterselvě se jedou stíhačky

Podaří se Markétě Davidové navázat na senzační čtvrteční triumf? Podaří se někomu porazit Johannese Böho? V sobotu jsou v prosluněné Anterselvě na programu stíhací závody. Na startu by se měli objevit čtyři Češky a tři Češi. Nejprve jedou ženy, po nich jejich reprezentační kolegové. Přímé přenosy nabídne od 13:30 a 15:20 ČT sport a web ctsport.cz.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Markéta Davidová předvedla ve čtvrtečním sprintu něco, co nikdo nečekal. Skvělým výkonem vybojovala své první vítězství ve Světovém poháru. Tlačenice za ní je však navýsost velká. Finka Kaisa Mäkäräinenová neztrácí skoro nic.

"Teď na to vůbec nemyslím. Kaisa za mnou vyrazí po dvou vteřinách, tak to asi dlouho první nepojedu," podotkla Davidová s úsměvem po skvělém sprintu.

Marte Olsbuová Röiselandová je zpět o tři a půl sekundy, Laura Dahlmeierové ani ne o pět, a tak by se dalo pokračovat. Skoro jako by se jel závod s hromadným startem.

Další Češky je ovšem třeba hledat o poznání níže. Veronice Vítkové vůbec nevyšel závěr sprintu a skončila až za body na 41. místě. Z páté desítky ještě budou startovat Lucie Charvátová a Eva Puskarčíková.

Čeští muži do elitní desítky nepronikli, ale třináctý Michal Krčmář nemá k nejlepším daleko, na prvního Nora Böho ztrácí "jen" 51 sekund. Skvělý závod zajel v pátek Tomáš Krupčík. Skončil 23., což je jeho sezonní maximum, a to celkové nebylo tak daleko. Na nevyzpytatelných tratích si dobře rozložil síly, a když už někteří mleli z posledního, on získával.

Otazník visí nad účastí Ondřeje Moravce. Se dvěma nulami byl ve sprintu až dvaatřicátý a vůbec ho netěšil běžecký výkon. Před nedělním "masákem" uvažoval, že by nemusel startovat. "Možná bude na zvážení, jestli startovat, nebo se pošetřit," řekl bezprostředně po sprintu Moravec.

Bude to opět hon na zvěř jménem Bö. Druhý Bjöntegaard ztrácí 17 sekund a pak to jde v rychlém sledu. Velkou motivaci má čtvrtý Martin Fourcade nebo třeba i domácí Lukas Hofer s Dominikem Windischem, kteří se oba vešli do desítky, a hnát je bude tradičně skvělé publikum.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články