Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Oberhof čekají stíhačky, Davidová se kvalifikovala jen těsně. Proč nepojede Mikyska?

České biatlonové reprezentaci úvodní závody nového roku vůbec nevyšly podle představ. Ve sprintu na Světovém poháru v Oberhofu se kvůli horší střelbě čeští závodníci nevešli ani do nejlepší třicítky. Teď čekají muži i ženy stíhačky, do které se například jen tak tak kvalifikovala Markéta Davidová. Přímé přenosy sledujte od 12:20, resp. 14:35 na ČT sport a ČT sport Plus.

Markéta Davidová v závodu Světového poháru
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Nejlepší z české pětice byl v německém středisku Jakub Štvrtecký, který skončil po třech trestných kolech na 35. místě.

"Na trati to bylo takové utrápené a odskákal jsem to jako celou tuto sezonu na střelnici. Není to optimální, jedu přes limit, aby tam byla nějaká šance udělat nějaký výsledek. Dnes jsem se ale klepal od první rány. Bohužel," řekl Štvrtecký v rozhovoru pro ČT sport.

Zvítězil domácí Benedikt Doll, jenž porazil o 1,8 sekundy Sturlu Holma Laegreida z Norska. Třetí byl další Nor Endre Strömsheim.

Vedle Štvrteckého bodoval z Čechů jen Tomáš Mikyska. Třiadvacetiletý reprezentant, který se vrátil do SP poprvé po loňském zranění kolena, obsadil poslední bodované 40. místo.

Sobotní stíhačku ale nepoběží, trenéři ho budou šetřit na nedělní štafetu, jak ostatně už dříve v týdnu naznačovali.

Dvaačtyřicátý skončil Vítězslav Hornig, hned za ním byl na střelnici třikrát chybující Michal Krčmář. Jonáš Mareček byl padesátý. Češi se ani ve čtvrtém sprintu sezony nedostali do první dvacítky.

Nejzkušenější reprezentant Krčmář se o dobrý výsledek připravil hned při úvodní ležce. Musel na dvě trestná kola a na další šel po střelbě vestoje. Konečné 43. místo znamená nejhorší výsledek v sezoně.

"Mrzí mě to. Byl to zase blbý vstup do závodu. S tím už teď ale nic neudělám," doplnil Krčmář.

Mezi ženami skončila z Češek nejlépe jednačtyřicátá Jessica Jislová. Lucie Charvátová obsadila 49. místo, Markéta Davidová byla po pěti trestných kolech 59. a Tereza Voborníková 67.

"Nevím, co bych k tomu řekla. Z nějakého důvodu mi to nejde a už opravdu nevím proč," řekla Davidová pro ČT sport. "Samozřejmě by asi bylo nejjednodušší vymluvit se na vítr, ale nemyslím si, že by to dnes jakkoliv ovlivňovalo," doplnila po nejhorším výsledku v sezoně.

Zvítězila Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová, která vyhrála po "hattricku" v Lenzerheide čtvrtý závod za sebou a upevnila si vedení v SP.

Druhou Němku Franzisku Preussovou porazila navzdory dvěma trestným kolům o 4,4 vteřiny. Třetí byla další Francouzka Sofie Chauveauová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články