Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Nor Bö vyhrál v Oslu druhý závod SP za sebou

Oslo - Zdeněk Vítek obsadil jako nejlepší z českých biatlonistů 19. místo ve sprintu světového poháru v Oslu. Vyhrál čistě střílející domácí Nor Tarjei Bö, který na desetikilometrové trati o desetinu sekundy porazil Martina Fourcada z Francie a oslavil tak druhé vítězství v seriálu za sebou. Předchozí vybojoval spolu s titulem mistra světa v Novém Městě na Moravě v závodu s hromadným startem.

Tarjei Bö
zdroj: ISIFA autor: Eduard Erben

Francouzský lídr pořadí SP Martin Fourcade musel na dva trestné okruhy, a přestože v závěrečném běžeckém okruhu předvedl vynikající výkon, na Nora těsně nestačil. Třetí skončil Andrij Deryzemlja z Ukrajiny, který stejně jako Bö na střelnici ani jednou neminul. Nejlepší z Čechů Vítek musel absolvovat na Holmenkollenu jedno trestné kolo po chybě vestoje a za vítězným Böem zaostal o 1:17,9 minuty.

Michal Šlesingr skončil se dvěma chybami na střelnici na 22. místě, Jaroslav Soukup s Ondřejem Moravcem minuli shodně tři rány a obsadili 38. a 40. místo. Tomáš Holubec skončil na 82. příčce. Pětatřicetiletý Vítek byl ve sprintu překvapivě nejlepší z českého týmu i před dvěma týdny na MS na Vysočině. Tam se celkově nejvíce dařilo Moravcovi, jenž byl dvakrát čtvrtý, jenže dnes se trápil. "Na Martina Fourcada jsem ztratil v čistém běhu hodně přes minutu a to je moc. Závod mě bolel od startu do cíle. Pořádně jsem si hrábl," řekl Moravec pro svazový web.

Navíc měl smůlu i na střelnici. "Po celou dobu nástřelu byl klid. Ale když jsem přijel na ležku, foukalo zprava. S tím jsem si ještě poradil, jenže najednou se vítr otočil, a než jsem stačil zareagovat, dva terče jsem bohužel minul," dodal Moravec poté, co si do pořadí SP připsal jediný bod a klesl ze 12. místa na patnácté. Ženy čeká sprint v Oslu v pátek, na startu bude i česká trojice Gabriela Soukalová, Veronika Vítková a Barbora Tomešová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články