Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nikdy nebudu reprezentovat jinou zemi, říká Fialková. Slovenský svaz stále věří v dohodu

Na Slovensku stále neuvadá velmi sledovaná kauza. Sestry Paulína a Ivona Fialkovy dostaly od biatlonového svazu zákaz reprezentovat. Paulína v reakci na to odmítá, že by hodlala závodit v jiném než slovenském dresu. Vedení tamního svazu obě biatlonistky předběžně přihlásilo k prvním závodům Světového poháru v Pokljuce.

Paulína Fialková
zdroj: Reuters

"Na množství návrhů biatlonových fanoušků, abych šla reprezentovat jinou zem, chci říci jen tohle: Pokud mi bude upřeno právo reprezentovat svou vlast, nikdy nebudu reprezentovat jinou zemi než Slovensko. To raději předčasně ukončím sportovní kariéru," napsala zkušenější ze sester Fialkových na Facebooku.

Obě biatlonistky odmítly podepsat reprezentační smlouvu se svazem. Disciplinární komise posléze podle regulí jednohlasně odsouhlasila zákaz účasti na mezinárodních soutěžích pod vlajkou Slovenska.

"Se všemi částmi smlouvy, které definují naše povinnosti při sportovní reprezentaci Slovenska, bez výhrad souhlasíme. Stejně tak bez výhrad akceptujeme všechny reklamní partnery svazu. Budeme je během reprezentačních akcí s hrdostí prezentovat i přes to, že nám za to podle svazové smlouvy nenáleží žádná odměna," uvedly již dříve Fialkovy.

"Jsou však věci, které nemůžeme akceptovat. Biatlonový svaz o nich ví a my jsme do dnešního dne od nich neobdrželi žádnou odpověď," dodávaly. Podle spekulací slovenských médií tkví problém v prezentaci osobních sponzorů.

Podrobnosti uveřejní pravděpodobně sestry Fialkovy tento týden. "Když již nejsme vázány žádnými pravidly, vyjádříme se ke všem sporným bodům spolupráce s naším mateřským svazem od zimních olympijských her v Pchjongčchangu 2018," napsala Paulína Fialková v pátek na Facebooku.

Start je stále možný

Slovenský biatlonový svaz si nechává pootevřená zadní vrátka, neboť s oběma sestrami předběžně počítá na úvodní závody Světového poháru. "Svaz musí podle mezinárodních pravidel přihlásit závodnice 14 dní před prvním startem na soutěž Světového poháru. Nahlásili jsme tedy Anastasii Kuzminovou, Paulínu a Ivonu Fialkovy, Teréziu Poliakovou, Mateje Kazára, Martina Otčenáše, Tomáše Hasilu, Michala Šimu a Šimona Bartka," uvedl pro deník Šport šéf slovenského biatlonu Tomáš Fusko.

"Stále totiž očekáváme ve věci posun, že i sestry Fialkovy podepíšou reprezentační smlouvu, neboť požadavky, které byly z jejich strany kladené na zabezpečení jejich týmu v sezoně, jsou splněné. Tedy dveře pro jejich start jsou stále otevřené," citoval deník Šport Fuska.

Zdroj
Šport.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články