Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nikdo asi neřekne, že má Oberhof rád, řekla před MS Davidová a věří ve slova trenéra

Na mistrovství světa přijíždí jako největší česká naděje a také jako obhájkyně zlata z vytrvalostního závodu. Markéta Davidová se před šampionátem v Oberhofu cítí dobře, i když jak sama přiznává, má oblíbenější místa než je německé středisko. Zároveň věří, že se potvrdí slova kouče Egila Gjellanda, že si veze dobrou formu. Přímý přenos smíšené štafety sledujte ve středu od 14:40 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Šestadvacetiletá Davidová vstoupí do šampionátu středeční smíšenou štafetou, kterou poběží s Terezou Voborníkovou, Michalem Krčmářem a Tomášem Mikyskou. Před novináři vzpomínala na tři roky starý týmový úspěch, kdy v mixu v Anterselvě pomohla k nečekanému bronzu.

"Pamatuju si to velmi dobře. Týmové radosti jsou vždy hodně vysoko. Bylo to skvělé. Byla to dost velká senzace. O to lepší je, když se to nečeká a může se překvapit," řekla Davidová biatlonovému svazu.

Češi tehdy uspěli díky střelbě, kdy pouze dvakrát dobíjeli. "Určitě to bude důležité i teď. Asi nebudeme nejrychlejší štafeta na trati, takže je potřeba střílet co nejlépe," doplnila závodnice z Janova nad Nisou.

Atmosféra šampionátu na ni ještě nepadla, očekává to až se startem smíšené štafety. Osmá žena průběžného pořadí Světového poháru dosud v Oberhofu stála na stupních vítězů jen jednou - po štafetě žen v roce 2019. V individuálních závodech zde nikdy medaili nezískala. "Asi nikdo neřekne, že má rád Oberhof. Ještě to ale jde," uvedla s úsměvem Davidová.

Půjde o její šestou vrcholnou akci v kariéře. Vedle tří světových šampionátů se účastnila dvakrát olympijských her. Všímá si také, jak se kolem ní startovní pole mění. "Když se člověk podívá do svěťáku, tak začínáme už být staří. I já. Je to přirozený proces. Přijde mi, že je už spousta mladších závodníků. Pomalu bude méně těch, co jsou starší než já," uvedla Davidová.

Když zaslechla, že má podle trenéra Egila Gjellanda dobrou formu, usmála se. "Když to říká Egil, tak to musí být pravda. Na soustředění mě to bavilo. Už to není o tak velké dřině jako v létě nebo na podzim. Byly tam tři těžší tréninky, a ty jsme odjely, jak jsme měly," popsala Davidová.

Po smíšených štafetách čeká českou biatlonistku den volna a v pátek zasáhne do sprintu. "Začátek se štafetou je na rozjezd ideální. Jsem ráda, že se nebude závodit hned druhý den a je to více spravedlivé. Takhle máme čas si všichni odpočinout," dodala Davidová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články