Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Nezapomenutelný debut. Davidová si zkusila "velký biatlon", teď chce fandit u trati

Nové Město na Moravě – Markéta Davidová si v devatenácti letech odbyla debut ve Světovém poháru. A hned doma. Nakonec z toho sice bylo devětašedesáté místo, možná i proto, že se jí neběželo zrovna nejlépe. Na životní zážitek bude nicméně ráda vzpomínat. "A teď bych nejradši fandila někde u trati. Domů se mi nechce," smála se.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Davidová si novoměstskou účast vysloužila svým nedávným vítězstvím v IBU Cupu, trenéři Ondřej Rybář se Zdeňkem Vítkem jí dali možnost, aby nakoukla do biatlonové elity. "Žádný podobný zážitek nemám. Maximálně z exhibice, co jezdíme na jaře. Tam taky bývá lidí, ale Jablonec není tak velký, aby se tam natlačilo třicet tisíc lidí," řekla nadšeně.

Z diváků byla nadšená. "Na sprint biatlonistů jsem koukala v televizi, ale takhle hlasité jsem to nečekala. Nervozitu jsem měla největší na hotelu, tady to ze mě trochu opadlo a začala jsem si to užívat. S holkami jsme si o tom povídaly, ale nevěděly jsme, co čekat od té spousty lidí. Ale bylo to super, fanoušci byli bezvadní," ocenila.

Neběželo se jí moc dobře, fanoušci jí ale pomáhali. "Nemohla jsem se rozjet, ale diváci mě hrozně hnali, takže to vlastně ani nešlo nejet." Navíc není zvyklá na takto pozdní závod. "A byla zima," přiznala.

Věděla, do čeho jde. "Zdejší tratě trochu znám. Je to tu takové, že člověk musí pořád jet. Žádné velké kopce. Dopadlo to, jak to dopadlo," řekla. Na ležce udělala jednu chybu, na stojce dvě. Nervózní při střelbě ale podle svých slov nebyla. "Spíš to byly takové zbytečné rány," uvedla.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Je ráda, že se nakonec se svým trenérem Jindřichem Šikolou rozhodla, že bude ve Vysočina Areně startovat. "Byl to skvělý zážitek. Ráda na to budu vzpomínat," řekla. Domů se jí nechce. "Musím se nejdřív domluvit s trenérem, chtěla bych si to tady užívat až do neděle, zafandit když tak někde na trati."

Teď ji čeká návrat do nižších soutěží. Co si ze svého prvního dospělého sprintu vezme do budoucna? "Hlavně musím pořádně makat," prohlásila odhodlaně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články