Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Neurazí, nenadchne, hodnotí Krčmář výkon ve sprintu. Na super závod stále čeká

První výstřel a hned chyba. Rozházená střelba vleže za 37 sekund nebyl dobrý vklad do sprintu v Novém Městě na Moravě. Michal Krčmář se ale rozjel a v posledním kole mu pomohl i motor Johannes Bö, který strojově superrychlým během dosupěl do cíle pro vítězství. Další solidní závod pro českého stříbrného olympijského medailistu. Ten skvělý sice ještě nepřišel, ale Krčmář doufá, že se uvolní a v sobotu při stíhačce se to třeba zlomí.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK autor: Libor Plíhal

"Nebylo to špatný, ale něco mi tam chybělo," popisoval ve sprintu nakonec dvacátý Krčmář dojmy z trati. "Neurazí, nenadchne," shrnul.

Na tribunách ve Vysočina Areně se tísnilo 22 tisíc diváků. Atmosféra byla jako vždy bouřlivá. "Mě to dneska semlelo. Na nástřelu jsem se trápil a tak moc jsem se chtěl předvést, až mě to svázalo a nebyl jsem to já. Ve finále jsem rád, jak to dopadlo," přiblížil Krčmář.

Na úvod to nebylo ono. "V tom prvním kole mi chybělo trochu lehkosti."

A pak přišla ležka. Opatrná, s jednou minelou hned na úvod. "Nebyl jsem to úplně já. Prostě jsem si tím prošel," dodal.

37 vteřin na podložce. "Ten čas je ovlivněn první ranou. Pokud ji nedáte, zpomalíte, na tom hrozně záleží. Snažíte se každou ránu hlídat," okomentoval sportovní ředitel Ondřej Rybář.

Na lyžích se Krčmář necítil úplně špatně, což dokázal ve druhém kole, kdy se držel Němce Arnda Peiffera, a pak i v závěru, kdy zuby nehty bojoval za nejrychlejším z nejrychlejších Johannesem Bö.

"Chvíli jsem si říkal v jednom kopci, že už to neuvisím. Byl jsem totálně na hranici, ale pak jsme přejeli přes vršek a do cíle to byly už jen dva kopce. Řekl jsem si, že už musím," rozebíral Krčmář.

Dokázal to, v závěrečném kole na Nora ztratil jen jedenáct sekund a celkově na trati necelou minutu. Nejmenší ztráta v sezoně.

Před dvěma lety udělal o jednu chybu víc a bylo z toho osmadvacáté místo. Pak mu stíhačka sedla a posunul se do desítky. Proč to nezopakovat? "Je to strašně hezký zážitek tady před fanoušky závodit. Věřím, že dneska jsem se uvolnil, atmosféru vstřebám a vychutnám si to víc."

"Těším se, až předvedu svůj výkon a v cíli si řeknu, jo, dneska to bylo supr. A to letos ještě nebylo. Toho chci dosáhnout. Kéž by se to povedlo o víkendu."

Cíl pro následující hodiny má jasný. Obvyklá regenerace a týmová podpora. "Teď musíme trošku uvolnit holky na hotelu, aby byly zítra v pohodě a rozproudily publikum do víkendu."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články