Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Němci se dočkali triumfu v singl-mixu s jedinou chybou, Hornig předvedl skvělou střelbu

Až v Anterselvě to německému biatlonu vyšlo. Vanessa Voigtová a Justus Strelow ovládli smíšenou štafetu dvojic a ve Světovém poháru se postarali o premiérovou výhru Německa v singl-mixu. Česká sestava ve složení Lucie Charvátová a Vítězslav Hornig skončila dvanáctá.

Justus Strelow
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Voigtová se Strelowem se navíc předháněli v tom, kdo zastřílí přesněji. Nakonec se Strelow jednou mýlil až na poslední položce a minisouboj opanovala bezchybná Voigtová. Na čele závodu se něměcká dvojice držela od třetí střelby a už před sebe nikoho nepustila.

Druzí nakonec skončili Norové díky lepšímu běžeckému závěru Vetleho S. Christiansena a bronz brali Rakušané. Charvátová začala dobře, ale při obou stojkách se jí nedařilo a pokaždé si připsala trestné kolo, takže česká reprezentace do elitní desítky ani jednou nepronikla. To Hornig chyboval jen jednou.

"Byl to strašně rychlý závod. Tady se vůbec na nic nečeká, jede se to do plných od prvního kola. Jsem rád, že jsem to na střelbě zvládl jen s jednou dobíjenou," hodnotil spokojený Hornig. Jeho reprezentační kolegyně Charvátová byla informována o nominaci místo nemocné Jessicy Jislové až ráno před závodem. "Byl jsem u toho, když se to Lucka dozvěděla na snídani. V tu chvíli byla hodně zaražená, takže si myslím, že z toho byla poměrně hodně nervózní. Dopadlo to, jak to dopadlo, a tak to prostě je," dodal k jejímu výkonu.

Jak závod probíhal?

Na první výměně předávala jako první sestava Francie, jenže Julii Simonové s Emilienem Jacquelinem to tentokrát nesedlo. Jacquelin navíc musel na závěr na dvě trestná kola. Místo Francouzů se tak o medaile přetahovali Norové, Rakušané a zpočátku také Američané.

Američany však v závěru nahradili Italové, kteří se vyškrábali z původně 23. příčky až na čtvrté místo. Lukas Hofer nakonec ztratil na třetího Rakušana Simona Edera jen deset sekund. Druhým Norům neuškodilo ani osm chyb na střelnici oproti pouhým čtyřem rakouským nepřesnostem.

Hornig, jenž střeleckým výkonem napodobil Strelowa, sice štafetu pokaždé vytáhl výš, ale vzhledem k trestným kolům Charvátové nemohla česká dvojice pomýšlet na lepší umístění. Na desátou pozici Češi ztratili 35 sekund, na sedmou Francii 45 vteřin.

SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):

Smíšené dvojice: 1. Voigtová, Strelow (Něm.) 38:58,0 (0 tr. okruhů + 1 dobíjení), 2. Tandrevoldová, Christiansen (Nor.) -11,2 (0+8), 3. Hauserová, Eder (Rak.) -28,3 (0+4), 4. Passlerová, Hofer (It.) 37,9 (1+6), 5. Bendikaová, Rastorgujevs (Lot.) -39,1 (1+6), 6. Minkkinenová, Invenius (Fin.) -41,4 (0+7), ...12. Charvátová, Hornig (ČR) -1:45,2 (2+8).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články