Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Nejlepší místo, neskutečný zážitek. Zahraniční hvězdy Nové Město nadchlo

Nové Město – Čtyřdenní souboje o co nejlepší umístění v rámci Světového poháru v Novém Městě na Moravě sice už skončily, v hlavách závodníků však stále doznívá fantastická atmosféra, kterou fanoušci ve Vysočina Areně vytvořili. Na výkony desítek tisíc příznivců jdou i nadále pouze slova chvály.

Fanoušci v Novém Městě na Moravě
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Na hlavním stadionu tribuny narvané k prasknutí, kolem trati rovněž, všude obrovský hluk a neustálé povzbuzování. Návrat Nového Města do Světového poháru za sebou zanechal více než tučnou stopu.

Za čtyři dny dorazilo na Vysočinu kolem 120 tisíc fanoušků, což bylo v porovnání s prvními dvěma díly seriálu v Pokljuce a Östersundu neuvěřitelné číslo. Velké pochvaly na výkon příznivců biatlonu tak podle očekávání šly ze strany domácích závodníků, ale nadšení byli i zahraniční závodníci, kteří se o Novém Městě rozepsali na sociálních sítích.

Jedním z největších chválitelů byla jasná hvězda závodů, Francouz Martin Fourcade. Toho obrovská aréna a vysoké tribuny zaujaly hned po příjezdu a rád na ně bude vzpomínat i po odjezdu. Ze tří závodů vybojoval tři zlaté medaile.

Mezi českými příznivci navíc pořádně zabodoval, když dvě ze svých zlatých medailí přenechal malým domácím fanouškům. "Skvělý závod a publikum. Děkuji za vaši lásku a podporu," napsal po konci francouzský fenomén na Instagramu.

Francouzským reprezentantům se v Česku obecně líbilo. Superlativy do klávesnice naťukal také Simon Destieux. "Pravděpodobně nejlepší atmosféra ve Světovém poháru," nebál se pochválit.

Ještě větší poklonu pak vysekl jeho reprezentační kolega Quentin Fillon Maillet. "Vysočina Arena je jako fotbalový stadion, pro mě nejlepší místo pro biatlon. Na světovém šampionátu v Oslu bylo taky hodně lidí, ale tohle je jiný level," dodal v rozhovoru.

Dlouho na české závody bude vzpomínat také Fourcadův velký soupeř Johannes Bö. Norský závodník, pro něhož bylo v Novém Městě nejlepším výsledkem čtvrté místo ze sprintu, dokonce udělil pořadatelům a fanouškům plný počet bodů. "Jsem velice poctěn, že jsem měl šanci jet před 35 000 fanoušky každý den. Co více si může biatlonista přát? Nové Město, dávám ti 10 bodů z 10," napsal.

A vyjádření Švýcara Serafina Wiestnera? "Neumím si představit na světě nic lepšího, než závodění před takovým davem. Nové Město, děkuji za neuvěřitelný týden," prohlásil. 

Kauza Dahlmeierová: Němka fanoušky chválila

Chvála ale nešla pouze od mužských závodníků. Husí kůži z atmosféry měly také hvězdné biatlonistky. Poklony napsala na Instagram zkušená Finka Kaisa Mäkäräinenová. "Děkuji Nové Město a fanoušci. Byli jste skvělí. Bylo mi ctí závodit před tak velkou, hlučnou a podporující masou příznivců," stálo v její zprávě.

Pozitivně se k fanouškům vyjádřila také Němka Laura Dahlmeierová. Vedoucí žena Světového poháru přitom musela vytrpět moment, kdy příznivci slavili její minely. Za chování se pak omlouval na sociální síti svaz a událost kritizovala i Gabriela Koukalová.

"Poslední závod před Vánocemi ve skvělé atmosféře zde v Novém Městě," napsala u fotky na tiskové konferenci po hromadném závodě třiadvacetiletá závodnice.

Závody po Novém Městě to tedy budou mít hodně těžké. Čeští pořadatelé totiž nasadili laťku hodně vysoko.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články