Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Nejlepší českou sportovní fotografii roku má na svědomí oko biatlonové reprezentace

Soutěž o nejlepší sportovní fotografii loňského roku vyhrál volný fotograf Petr Slavík, který nejčastěji fotí pro český biatlonový svaz. Uspěl se sérií nazvanou Světový pohár v biatlonu 2021–22 a získal cenu, která nově nese jméno bývalého předního československého fotografa Jaroslava Skály.

Je nám líto, video expirovalo.
Soutěž o nejlepší sportovní fotografii roku vyhrál Petr Slavík

Soutěž pořádaná Klubem sportovních novinářů (KSN) se naposledy konala před třemi lety, pak sportovní činnost i fotografování omezila nařízení kvůli pandemii covidu.

Letos se KSN k anketě vrátil a na výstavě představil nejlepší fotografie svých členů za tři koronavirové roky. Přehlídka bude k vidění v galerii Czech Photo Centre v Nových Butovicích do 5. března.

"Výstava je příspěvkem Klubu sportovních novinářů ke stému výročí klubu, jenž byl založen v roce 1923. Obsahuje přes 500 fotografií a je první akcí klubu k tomuto kulatému výročí," uvedl pro ČT sport předseda KSN Zdeněk Pavlis.

Sportovní fotografie roku 2022
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Klub na vernisáži vyhlásil i výsledky jednotlivých kategorií. Dvě první místa získala Barbora Reichová z Českého olympijského týmu (Individuální sporty a Portrét), dalšími vítězi jsou Lukáš Kaboň z Deníku (Kolektivní sporty), Lukáš Chum z i-Motorsportu (Motorismus), Roman Vondrouš z ČTK (Sport a covid-19) a Slavík (Série).

Soutěž o sportovní fotografii roku navazuje na obnovenou tradici výročních přehlídek, založenou legendami novinářské fotografie v roce 1971. Mezi lety 2001 až 2017 se nevyhlašovala.

Letos se do soutěže, která zahrnuje snímky členů KSN za roky 2020 až 2022, přihlásilo 42 autorů s celkem 501 fotografiemi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články