Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nejkrásnější moment kariéry. Je to víc než olympiáda, řekla Koukalová

Nové Město na Moravě – "Říkám si, jestli ještě stojí za to jet vůbec na olympiádu příští rok. Tohle je daleko víc." Koukalová zažívala nejkrásnější momenty kariéry. Letmý úsměv na její tváři se mihnul už po poslední ráně závodu s hromadným startem, v závěru udržela za zády dotírající Lauru Dahlmeierovou a v cíli zářila. Vítězství před více než třiceti tisíci diváky, skvělá zlatá tečka biatlonového svátku.

"Je to absolutně nejkrásnější moment mé kariéry," popsala pár desítek minut po dojetí do cíle.

Děkovala divákům. "Jsem ráda, že jsem jim mohla dát pěkný vánoční dárek." V neděli sledovalo závody 34 tisíc fanoušků. Celkový součet za čtyři dny je 123 500. Burácení, ovace, potlesk. Koukalová letěla. "Myslela jsem na lidi, že bych jim chtěla vrátit, co tu pro nás udělali," řekla.

Z počátku se ale nikam bezhlavě nehnala. Odstřílela v obvyklém poklidném tempu bez problému. Na druhé ležce jedna nepřesnost. A pak to přišlo. Superrychlý běh, ve třetím okruhu byla Koukalová ze všech nejrychlejší. Zlomový okamžik.

Dokonalá zlatá tečka

Třetí střelba a obecenstvo pětkrát mocně zahřmělo. První pozice a zároveň nezáviděníhodná situace. Sedm sekund za ní Dorothea Wiererová. Koukalová se zase nikam zběsile nehnala, skoro se nechala dohnat Marií Dorinovou Habertovou. "Snažila jsem se jet hlavou a nechat si rezervu, kdyby to náhodou vyšlo, abych mohla v pátém kole bojovat," popsala.

Gradace jaksepatří. Zase pět ran do černého. "Byla jsem překvapená, že jsem zvládla tu poslední střelbu," řekla bezprostředně v cíli.

Šéf českého biatlonu Jiří Hamza spěchal od střelnice k cílovému prostoru a cestou si plácl s usměvavým Ondřejem Moravcem, který pár desítek před tím dojel trochu smolně čtvrtý. Napětí stoupalo, ze třetího místa se mohutnými přískoky blížila Laura Dahlmeierová. Koukalová odolala.

Stalo se něco, s čím byla nespokojená? "Absolutně nic." Koukalová je letos podruhé na nejvyšším stupni. "Zlatá tečka nakonec," jak řekl šéftrenér Ondřej Rybář.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články