Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nebojím se, ale lehké to nebude, hlásí Moravec před vytrvalostním závodem. Do SP se vrací Krupčík

Vytrvalostní závod čeká po Markétě Davidové a spol. také české biatlonisty. Jede se ve vysoko položené Anterselvě. Do Světového poháru se po karanténě vrací Tomáš Krupčík s Milanem Žemličkou, v klání na 20 km nebudou chybět Ondřej Moravec a Jakub Štvrtecký. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 13:15.

Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Problémů českých biatlonistů v rámci covidu bylo v posledních týdnech až až. Tým se musel postupně smířit s dočasným vypadnutím hned několika závodníků v čele s Michalem Krčmářem.

Ten už se z onemocnění zvedá, dává si do těla, jen však dopředu deklaroval, že potřebuje nabrat sílu a vše směřuje k únorovému světovému šampionátu. V Itálii se tedy proto česká jednička neobjeví.

"Bimbo se dostává z covidu, končí nám karantény. Jsme stále ve složité situaci, ale snad už je to nejhorší za námi," doufá trenér Aleš Ligaun v reakci pro svazový web.

Je nám líto, video expirovalo.
Těším se, ale mám k Anterselvě respekt, říká Davidová

Kdo naopak startovat bude, je Tomáš Krupčík, který se po karanténě po absenci v Oberhofu vrátil k týmu. Na vysokou nadmořskou výšku, kterou Anterselva přináší, se připravoval v hypoxickém pokoji.

Vzhledem k tomu, že se mu covid vyhnul, mohl dál trénovat. "Ze začátku jsem lyžoval jen v Jizerkách, abych byl sám. Pak jsme trénovali ve dvou s Milanem Žemličkou v Jablonci," říká třicetiletý Krupčík.

"Uvidíme, jak zapůsobí závodní pauza, kterou měl Křupas o něco delší. Myslím si, že je připravený a bude rád, že zase závodí. Neprodělal nemoc, neměl výraznou tréninkovou pauzu, takže by to mohlo být v pohodě. Možná bude mít o to větší chuť do závodů," myslí si Ligaun.

Individuál čeká i Ondřeje Moravce, který na minulý SP v Oberhofu přijel v jeho druhé polovině po protáhlé přípravě a výsledkem bylo překvapivě až 58. místo ve sprintu. 

Tomáš Krupčík
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Určitě se toho závodu nebojím. Už jsem tu pár dvacek jel. Lehké nejsou, ale připravit se na to rozhodně dá," říká Moravec.

Ten se i se Štvrteckým do Anterselvy přesunul už o víkendu. "Což by nám mohlo pomoct," dodává muž, který byl na úvod ročníku po bezchybné střelbě ve Finsku pátý.

Jeho cílem je účast v závodu s hromadným startem. "Musím do toho jít s tím, že chci podat co nejlepší výkon a pak nám sečtou výsledky. Buď to stačit bude, nebo nebude," tvrdí veterán české reprezentace.

Je nám líto, video expirovalo.
Diváky nahradili v Anterselvě v hledišti karťáci

Anterselva hlásí na pátek sněhové přeháňky a teploty minimálně tři stupně pod nulou. A teprve se uvidí, jak to bude svědčit Sturlovi Holmu Laegreidovi z Norska, jenž vede pořadí disciplíny po úvodu sezony v Kontiolahti.

Loni se v jižním Tyrolsku konalo mistrovství světa a nejdelší závod seriálu ovládl dnes už bývalý francouzský suverén Martin Fourcade.

V Anterselvě se pokračuje hned sobotním hromadným startem biatlonistek a štafetou mužů, v neděli se program otočí: masák pojedou biatlonisté, ženy čeká štafeta.

MS ve Slovinské Pokljuce bude následovat od 10. února. Všechny přímé přenosy odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Češi v akci

Ondřej Moravec (8), Jakub Štvrtecký (40), Tomáš Krupčík (66), Milan Žemlička (88).

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články