Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Nawrath předvedl vzorový stíhací závod, v Idre zvítězil s číslem jedenáct. Češi opět nezářili

Německý biatlonista Philipp Nawrath ovládl stíhací závod nižšího poháru IBU Cupu ve švédském Idre. Šestadvacetiletý závodník na střelnici chyboval pouze jednou a vylepšil si své maximum z loňského roku, kterým bylo třetí místo. První vítězství si připsala i Ruska Světlana Mironovová. Čeští muži se opět střelecky trápili, dobrý závod absolvoval pouze Ondřej Hošek, který se z 57. místa posunul na konečné 34. Z žen bodovala jen 40. Anna Tkadlecová.

Ondřej Hošek
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Nawrath do stíhačky vybíhal s jedenáctkou a ztrátou rovné minuty na vítěze sprintu Aristida Beguea. Francouz ale úplně pokazil střelbu a šest trestných kol mu stačilo na devátou příčku. Toto umístění však bylo dostačující, aby si udržel vedení v seriálu.

To německý biatlonista chyboval pouze jednou na třetí položce a do cíle doběhl s náskokem osmi sekund na druhého Rusa Alexandera Povarnitsyna. Na bronzový stupínek dosáhl s číslem patnáct Francouz Martin Perrilatt Bottonet.

Hošek, který se vloni představil i ve Světovém poháru, nezaběhl povedený sprint a do stíhacího závodu se dostal jen tak tak z 57. místa. Nicméně podobně jako Nawrath předvedl dobrou střelbu a s jedním trestným okruhem a průměrným během se posunul o celých 23 míst.

Jakub Štvrtecký zapsal dokonce osm chyb, a jen díky tradičně rychlému běhu a mnoha chybám soupeřů se propadl pouze o čtyři místa na 43. pozici, třetí z Čechů Milan Žemlička chyboval šestkrát a skončil 46.

Mironovová si v závodě dobře rozložila síly. S číslem sedm na střelnici třikrát chybovala stejně jako vítezka prvního sprintu Ingela Anderssonová ze Švédska, nicméně do posledního kola jí zbylo více elánu a svůj náskok na druhou Švédku zvýšila z deseti sekund po střelbě na konečných sedmnáct. Na třetím místě skončila další Ruska Anastasiia Morozovová.

Na bramborovou příčku stačil výkon Elisabeth Hoegbergové, která do závodu vyběhla s luxusním náskokem 46 sekund, pak ale podobně jako její mužský protějšek Begue nezvládla střelbu, kdy mimo terč šlo hned osm ran.

Pro Tkadlecovou a Horkou vypadal závod po poslední střelbě nadějně, obě se pohybovaly na bodovaných příčkách ve čtvrté desítce. Češkám ale v závěru došly síly a na jeden bod dosáhla pouze Tkadlecová na 40. místě. Horká skončila s devíti chybami 43. a Vinklárková závod po třetí střelbě zabalila.

V IBU Cupu se opět ukazuje, že nikdo není jasným favoritem, narozdíl od Světového poháru, kterému vládnul posledních sedm sezon Francouz Martin Fourcade. Dosavadní tři závody měly tři různé vítěze v mužské i ženské kategorii. IBU Cup bude pokračovat za necelé dva týdny v italské Val Ridanně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články