Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Naváže Jislová v Estonsku na střelecké galapředstavení? Biatlonistky čeká sprint

Světový pohár v Otepää pokračuje sprintem biatlonistek. V estonském středisku bude připraveno i pět českých reprezentantek včetně jedničky Markéty Davidové. Z Kontiolahti pokračuje také Eliška Teplá, pro jednu víkendovou štafetu bude k dispozici také juniorka Tereza Voborníková. Přímý přenos závodu na 7,5 km sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jessica Jislová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Češi mají k dispozici hned šest biatlonistek, protože z juniorského mistrovství světa se vrátila zlatá ze sprintu Tereza Voborníková, která by měla zasáhnout do některého z nedělních mixů.

Z Kontiolahti se s týmem přesunula také Eliška Teplá, která právě Voborníkovou v minulé zastávce SP nahradila. Ve Finsku jela ve sprintu tři trestná kola a obsadila 74. místo.

Nechybí jednička Markéta Davidová ani její další tři týmové kolegyně: Eva Puskarčíková, Jessica Jislová a Lucie Charvátová.

Zvláště Jislová pokračuje ve skvělé formě. Bezchybnou střelbou si polepšila ve stíhačce v Kontiolahti ze dvacáté příčky až na sedmé místo.

Podruhé v kariéře tak skončila v závodě SP v první desítce. Lépe si vedla jen v prosinci ve francouzském Annecy, kdy byla v masáku pátá.

"Je to v podstatě půlka trati výjezd a druhá půlka sjezd. Ta druhá půlka bude podle mě jenom o lyžích. Nevím, jestli je to takhle i někde jinde," hodnotila Davidová tratě u dvoutisícového baltského městečka.

Současné závody v Otepää ovlivnil covid, což souvisí se zachycenými koronavirovými případy minulý týden v Kontiolahti.

Dva se vyskytly také u českého týmu, servismani proto byli pro jistotu izolováni, aby se nemoc nepřenesla také na sportovce, kteří by tak nemohli dokončit sezonu elitního seriálu.

Servis tedy zajišťuje Jakub Sikora, který absolvoval s týmem první část sezony, doplní ho Jan Lušovský a Tomáš Pošepný. 

SP v Estonsku bude pokračovat o víkendu závody s hromadným startem a smíšenými štafetami.

Češky v akci - sprint:

Markéta Davidová (16), Jessica Jislová (23), Lucie Charvátová (34), Eva Puskarčíková (60), Eliška Teplá (86).

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články