Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Napodobí Češky výtečně střílející kolegy? Vítková a spol. jedou vytrvalostní závod

Báječně seřízenou mušku měli čeští biatlonisté ve středečním vytrvalostním závodě. Trio Ondřej Moravec, Michal Krčmář a Michal Šlesingr se vešlo do desítky. Jejich kolegyně by je jistě rády napodobily. Ženy poběží v sestavě: Lucie Charvátová, Jesssica Jislová, Lea Johanidesová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková a Veronika Zvařičová. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 13:50.

Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

V sezoně jsou naplánované jen tři takto dlouhé závody. Tenhle je poslední před olympijskými hrami. V Östersundu na konci listopadu kralovaly bezchybné střelkyně. Zvítězila Naděžda Skardinová před Synnove Solemdalovou a Julijí Džimovou. Poněkud překvapivé pořadí. Dá se ovšem předpokládat, že překvapení mohou přijít také tentokráte.

Na Švédsko v dobrém vzpomíná jistě i Puskarčíková, která zastřílela přesně a vybojovala sedmé místo. Vítková byla dvanáctá, což se paradoxně řadí mezi horší výsledky v této sezoně. České jedničce se daří, z deseti závodů se osmkrát vešla do elitní desítky. A není důvod, proč by se jí nemělo dařit i nadále, v Ruhpoldingu zajíždí velmi dobré výsledky. Za posledních šest sezon tu ve všech 17 závodech nechyběla na bodovaných pozicích.

Kdo může překvapit?

Ve střeleckém závodě, ve kterém se každý chybný výstřel připisuje jedna minuta, rozhoduje hlavně přesná muška. Naposledy se v Ruhpoldingu dařilo před rokem nejvíce Fince Kaise Mäkäräinenové, která dvakráte porazila Gabirelu Koukalovou. To se ale nejel vytrvalostní závod.

Je nám líto, video expirovalo.
Málek po vytrvalostním závodě: Je to perfektní, úplně super

Fince patří v současnosti v SP druhé místo, z triumfu se neradovala ani jednou. Pořadí vládne Anastasia Kuzminová. Slovence se však v Ruhpoldingu zatím moc nedařilo. Nejlépe zde byla v roce 2011 šestá.

V boji o posty nejvyšší bude jako vždy velká tlačenice. Domácí fanoušci poženou Lauru Dahlmeierovou, která by už měla být po krátké vánoční viróze zcela fit. Navázat by mohla na předešlá dvě vítězství v tomto areálu.

Stoupající formu naznačila v Oberhofu Italka Dorothea Wiererová, která má patnáctikilometrové klání ve velké oblibě. A není radno zapomínat ani na mistryně střelkyně z Ukrajiny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články