Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Najde Davidová střelecký klid? Češky jsou zdravé a do sprintu jdou v plné sestavě

Zatímco i přes bublinu udeřila nemoc covid-19 na české biatlonisty, ženské členky týmu zůstávají zdravé a do sprintu Světového poháru v Oberhofu vlétnou v plné sestavě. A zatímco běžecky zejména Markéta Davidová s Lucií Charvátovou problém nemají, střelecky už to tak slavné není. Přímý přenos závodu na 7,5 km sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 14:00.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Bořily se do sněhu, brýle měly zaváté, ale nepolevovaly. Na úterním tréninku byly tratě doslova zasypané, organizátoři museli dokonce dočasně uzavřít stoupání Birxsteig, ale Češky dál makaly na střelbě.

Davidová minulý týden v Oberhofu zajela v prvním sprintu sedmé místo, o pět příček si pak po čtyřech ranách mimo ve stíhačce pohoršila. Ani před svátky to střelecky nebylo stoprocentní: například tři chyby ve sprintu a čtyři ve stíhačce v Hochfilzenu.

"Makula drží svůj standard v běhu," řekl asistent trenéra Jiří Holubec, co Davidovou zdobí. Do stíhacího závodu se pak dostala už jen Puskačíková –⁠ ve sprintu 39., následně 43.

Charvátová se závratnými šesti chybami a 90. místem opět pohořela, takže na přesnou mušku zatím čeká i po Vánocích.

Už v sobotu je přitom na programu ženská štafeta a nominace jí s největší pravděpodobností opět nemine. Závod je o to důležitější, že české mužské kvarteto možná startovat v pátek nebude.

"Lucka to na ležce nezvládla dechově. Myslela si, že to bylo větrem. Laborovala s tím. Pak přišla stojka –⁠ jedna rána utržená, pak tři kalibry, které nespadly. Čtyři je špatný," dodal Holubec.

Ani Jislová se do stíhačky v Oberhofu nepodívala, po dvou minelách skončila až sedmdesátá. Dobrý výkon ale předvedla v nedělní smíšené štafetě, která však nakonec dojela až 14.

"Vyhovuje mi to, že jedu s lidma, kteří mi určují tempo. Nemám čas myslet na blbosti okolo a jsem ráda, že se mi celkem daří," řekla Jislová k faktu, že štafetu rozjížděla.

Jednu chybu si v oberhofském sprintu připsala dvaadvacetiletá Vinklárková, která už loni sbírala zkušenosti mezi elitou na mistrovství světa v Anterselvě.

Je nám líto, video expirovalo.
Jak vzniklo obávané stoupání Birxsteig v Oberhofu?

Na vítězství bude chtít v dalším sprintu navázat Norka Tiril Eckhoffová, která následně opanovala i stíhačku. Loni se ve sprinterském závodu radovala její týmová kolegyně Marte Olsbuová Roiselandová.

V Oberhofu ve čtvrtek na rozdíl od středy přituhne. Předpověď hlásí tři stupně pod nulou a sněhové přeháňky.

Ve zbytku tohoto dílu elitního seriálu jsou pak na programu štafety a závody s hromadným startem.

Zástup reprezentací se poté přesune do italské Anterselvy a následovat bude čtrnáctidenní prostor pro zlepšení formy před blížícím se únorovým světovým šampionátem. I ten odvysílá ČT sport a web ctsport.cz živě.

Češky v akci

Lucie Charvátová (11), Jessica Jislová (31), Eva Puskarčíková (68), Markéta Davidová (75), Tereza Vinklárková (93).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články