Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Nahoru a dolů. Kam zamíří v závodech s hromadným startem česká biatlonová houpačka?

Světový pohár biatlonistů v Pokljuce uzavírají závody s hromadným startem a tři Češi do nich vstoupí v různých rozpoloženích. Michal Krčmář nezvládl vůbec dobře svůj úsek ve smíšené štafetě. To naopak Markétě Davidové vyšel na výbornou. Lucie Charvátová měla v sobotu po 89. místě ve vytrvalostní klání volno. Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz. Muži jedou v 12:15, ženy v 15:00.

zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Česká štafeta se pohybovala do čtvrté střelby těsně za medailovými umístěními. Jenže jak Krčmář na stojce jak rychle pálil, tak nepřesně dobíjel. Navíc běžecky to také nebyla žádná sláva.

"Najednou jsem se rozechvěl. Totálně mi vypnuly nohy a nedokázal jsem dobít. V posledním kole už jsem nemohl, prostě mi došlo. Těžce se mi hledají slova, musím si to srovnat sám v sobě. Neskutečně mě to štve a mrzí," popsal Krčmář pro Český rozhlas.

V posledním závodu s hromadným startem vyjel pro české muže nejlepší příčku v sezoně, byl devátý. Aby něco podobného zopakoval, bude třeba střílet nadprůměrně.

Co ztratil Krčmář, podařilo se v mixu alespoň zčásti napravit Davidové, která jela svůj úsek nejlépe ze všech. Střílela bezchybně. "Nedokážu říct, proč mi to jeden den na střelnici tak jde a pak zase ne. Jsem ale ráda, že ukazujeme, že biatlon umíme a nejsme tu jen na dovolené," uvedla Davidová, která v této sezoně obsadila v závodech s hromadným startem 12. a 22. pozici.

V Pokljuce měla před nedělí obavy z těžkých tratí. "Doufám, že mě moc lidí nevidělo při průjezdu tobogánem, nejezdila jsem to úplně dobře. Jsem ráda, že jsem nespadla. Je to dost šílené, nepřipadá mi to bezpečné. Jsem zvědavá, co se tam bude dít v masáku," uvedla po pátečním individuálu.

Charvátová štafety nejela, mohla tudíž nabírat síly. V pátek na každé zastávce udělala po dvou chybách. S takovým výsledkem by v masáku mnoho bodů nezískala.

Zdroj
ČTK, biatlon.cz, Český rozhlas

Hlavní zprávy

Nejčtenější články