Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nadšený trenér Rybář: Koukalová je hvězda světového formátu

Nové Město na Moravě – Šťastný šéftrenér českých biatlonistů Ondřej Rybář marně hledal slov, kterými by popsal pocity z triumfu Gabriely Koukalové v závodu s hromadným startem. "Co dodat? Tomu se říká zlatá tečka na konec," smál se. Uznal, že český biatlon má hvězdu světového formátu, a fanouškům vysekl poklonu za celé čtyři dny Světového poháru. "Nové Město na Moravě je lepší než olympiáda v Soči," měl jasno.

Šéftrenér českého biatlonového týmu Ondřej Rybář
zdroj: Český biatlon

"Je to úplně úžasný. Emoce s námi dnes pracují. Když Ondra dnes dojel čtvrtý (v závodu s hromadným startem), vzpomínal jsem na trochu smolná čtvrtá místa z mistrovství světa. Ale že to Gábina takhle završí, to je největší odměna pro fanoušky. Na tohle se nezapomíná," řekl Rybář.

Ve Vysočina Areně se závody Světového poháru konají od roku 2012, ještě nikdy v ní ale český závodník nevyhrál. "Všechno je jednou poprvé. Jsem rád, že to přišlo takhle, a ne později. Celý biatlonový kolotoč, závodníci, trenéři, televizáci z jiných zemí jen žasnou, jak je biatlon populární v Česku a jací tu jsou super fanoušci," uvedl.

Koukalová zvítězila i s jednou chybou. "V takovémto závodě si chybu nemůže dovolit, bohužel jedna tam přišla, ale na druhou stranu, to jak jela před stojkou, byl zlomový bod. Potřebovala si dojet kontakt, pak se zachovala jako profesionálka a dokázala to v hlavě ustát," prohlásil Rybář.

Oproti sprintu rozdíl, to chybovala třikrát, přitom mohla jet na vítězství. "U sprintu bojovala s tlakem už při nástřelu, dneska ze začátku začala podobně, ale potom si dokázala při nástřelu najít polohu, která byla potřeba. Předvedla opravdu dvě ukázkové položky. Za to jí patří velký dík," dodal Rybář.

Gabriela Koukalová
zdroj: ČTK autor: Loskot Jaroslav

Běžecky měla Koukalová pátý nejlepší čas. "Na střelnici jsem kroutil hlavou, když jsem Gabču viděl po té druhé ležce před stojkou, jak do toho v Modříňáku šlape. Vzpomněl jsem si, když jela první sprint na Soči, kdy měla výbornou běžeckou formu. Je vidět, že jezdí aktivně hodně po rovinách. Gabča dnes hodně chtěla na podium a na výkonu to bylo znát," uvedl Rybář.

Druhá skončila Němka Dahlmeierová, za ní Italka Wiererová. "S Dorotheou to bylo ložený, na Lauru měla dostatečný náskok, jak bylo vidět, jak jela v posledním kole před poslední stojkou. Úplně jsem se nebál, ale ve sprintu v Modříňáku v zatáčce stačí malé zakolísání a šest vteřin je pryč. Máme hvězdu světového formátu, proč bychom se báli jiných?" sdělil Rybář.

Gabriela Koukalová
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Světový pohár v Novém Městě na Moravě se mu nesmazatelně zapsal do srdce. "Zůstane to v něm hluboko. Tohle nikdy nikomu nikdo nevezme. Nezažijete to ani v Soči, ale stojí za to na olympiádu jet, pokud bude ve formě," naznačil směrem ke Koukalové, zda bude v roce 2018 startovat v Jižní Koreji.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články