Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Na startu Světového poháru bude chybět Krupčík, Šlesingr má zánět v ukazováčku

Na světovém šampionátu v Östersundu patřil k nejlepším reprezentantům. Po sedmi měsících se však na místo činu nevrátí. Tomáše Krupčíka zastavily zdravotní trable. Ty se nevyhnuly ani Michalu Šlesingrovi, který v nominaci pro úvodní zastávku sezony sice figuruje, ale nad jeho účastí v závodech stále visí otazník.

Tomáš Krupčík
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Nemoc přišla v nepravý čas a Krupčík by nebyl stoprocentně připraven. "Je po třítýdenních antibiotikách. Možná si udělá jeden start na IBU Cupu v Sjusjoenu, když to půjde dobře, a pak za námi přijede do Hochfilzenu," uvedl trenér mužů Zdeněk Vítek.

Většina týmu zamířila na sever z pražského letiště. Sešla se tam kompletní pětice žen a čtveřice mužů. Michal Krčmář po zdravotních problémech dotrénovával s Ondřejem Hoškem i Krupčíkem v Norsku a k týmu se připojí až na místě.

Více o blížícím se Světovém poháru v Biatlon fokus podcastu:

Vedle Krčmáře je v nominaci áčka také Ondřej Moravec, Adam Václavík, Jakub Štvrtecký a Michal Šlesingr. Jenže ani start posledně jmenovaného není zcela jistý. "Boušek má zánět na ukazováčku pravé ruky. Pojede s námi, ale podle fyzioterapeuta by měl mít čtyři pět dní volno. Možná se to zlepší dřív," uvedl Vítek.

To ženská reprezentace žádné obtíže nehlásí. V Östersundu by měly závodit Markéta Davidová, Veronika Vítková, Eva Kristejn Puskarčíková, Lucie Charvátová a Jessica Jislová.

Nominace pro SP v Östersundu:

Muži: Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík.

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Kristejn Puskarčíková, Veronika Vítková.

Zdroj
biatlon.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články