Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Na MS v biatlonu by mohla jet Jislová, připustil šéftrenér Rybář

Anterselva (Itálie) – Světový pohár v Anterselvě je minulostí a biatlonisté teď mají necelé tři týdny na přípravu k mistrovství světa. K únorovému svátku v rakouském Hochfilzenu směřuje vše a český realizační tým se intenzivně zamýšlí nad nominací. Ke stabilní české štafetě by mohla podle šéftrenéra Ondřeje Rybáře s největší pravděpodobností přibýt Jessica Jislová. Mezi muži mají jistotu nominace Michal Krčmář, Ondřej Moravec a Michal Šlesingr.

Jessica Jislová
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"U žen je to víc ložené než u biatlonistů. Kvarteto, které jezdí štafetu (Koukalová, Charvátová, Puskarčíková, Vítková) má nominaci jistou a s největší pravděpoobností k němu přibude Jessica Jislová, pokud bude zdravá. Proto tady není, protože byla nemocná," uvedl Rybář v rozhovoru pro ČT sport.

Doufá, že bude dvaadvacetiletá Jislová schopna startovat v příštím týdnu na mistrovství Evropy v polských Dusznikách, aby se před MS rozzávodila. "Asi to bude pátá členka," připustil. Jislová se letos představila ve Světovém poháru v Oberhofu, kde nahradila nemocnou Veroniku Vítkovou a ve sprintu skončila na 77. místě. Zkušenost z MS už Jislová má, loni startovala na světovém šampionátu v Oslu.

Rybář to uvedl po nezvykle složené štafetě, kde chyběla Gabriela Koukalová. "Musely brát, že je to takhle postavené, je to poprvé, co Gábina vypadla. Loni jezdila všechno, nešetřila se na své závody, ale tohle je tým a holky to takhle vzaly," komentoval Rybář šestnácté místo. Chválil zejména výkony Evy Puskarčíkové a Veroniky Vítkové. "Obě zajely perfektní úseky. Patřily k jedněm z nejrychlejších na svých úsecích."

U mužů Rybář řeší spolu s Michaelem Málkem a dalšími členy realizačního týmu těžší hlavolam. V Anterselvě, kde se bude reprezentace v následujících dnech připravovat, zůstali Krčmář, Šlesingr a Moravec, kteří mají jistotu účasti na MS. V sobotní štafetě s nimi byl ještě Adam Václavík.

"Adama jsme nominovali vzhledem k blížícímu se mistrovství světa. Žádnou štafetu v této sezoně neabsolvoval, chtěli jsme jeho post vyzkoušet. Hledáme čtvrtého kluka do party, abychom vyzkoušeli všechny. Jel velice perfektně běžecky, střelba vstoje se mu nepovedla, musel na dvě trestná kola a od toho okamžiku už nebylo o co bojovat," uvedl Málek. Česká štafeta nakonec obsadila třinácté místo.

Jaroslav Soukup odjel domů. "Přesunuje se na mistrovství Evropy, kde bude startovat spolu s dalšími kluky, kteří se připravovali v Novém Městě na Moravě. Uvidíme, jak se jim tam bude dařit," řekl Rybář s tím, že konečná uzávěrka nominace bude právě po ME.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články