Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mužskou štafetu ovládli Norové, Moravec dovezl jako sedmý

Hochfilzen - Štafetu mužů na úvod získali Norové před druhým Švédskem a třetím Ruskem. Češi ve složení Michal Krčmář, Jaroslav Soukup, Zdeněk Vítek a Ondřej Moravec přes nejlepší výkon ve střelbě ze všech týmů i solidní běh na medailové umístění nedosáhli. 

Vítězná biatlonová štafeta Norů
zdroj: ČTK/AP autor: Kerstin Joensson

Češi se na prvních třech úsecích pohybovali na hraně první desítky. Michal Krčmář předal Jaroslavu Soukupovi jako dvanáctý, třetí muž Zdeněk Vítek převzal štafetu na osmém místě a navzdory výborné střelbě s pouze jedním dobíjením klesl na jedenáctou pozici.

Finišman Ondřej Moravec pokračoval ve výborných výkonech svých kolegů na střelnici. Stejně jako Soukup ani jednou neminul a přispěl k tomu, že česká štafeta byla s pouhými třemi dobíjeními nejlepší ze všech 27 týmů. Moravec se posouval vpřed a pouze v závěru už nestačil v souboji o páté místo na Francouze Martina Fourcada a Němce Simona Schemppa. Zvítězilo Norsko o 19,3 sekundy před Švédskem, třetí bylo Rusko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu štafet biatlonistů v Hochfilzenu

Výsledky:

Muži - štafeta (4x7,5 km): 1. Norsko (Christiansen, Björndalen, Bö, Svendsen) 1:19:50,8 (0 tr. okruhů + 10 dobíjení), 2. Švédsko (Eriksson, Ferry, Lindström, Bergman) -19,3 (0+5), 3. Rusko (Volkov, Usťugov, Šipulin, Malyško) -21,1 (0+10), 4. Rakousko -45,3 (0+10), 5. Francie -58,3 (2+9), 6. Německo -59,5 (2+6), 7. ČR (Krčmář, Soukup, Vítek, Moravec) -1:00,4 (0+3).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články