Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

V Novém Městě už mají dostatek sněhu, ale lyžovat se tam zatím nedá

Nové Město na Moravě - Pořadatelé v Novém Městě na Moravě už mají při současném mrazivém počasí dostatek sněhu pro únorové mistrovství světa biatlonistů. V zásobnících je hrubým odhadem 50 tisíc kubíků technického sněhu. K tomu připadlo na Českomoravské vysočině třicet centimetrů přírodního sněhu. Tratě však navzdory příznivým podmínkám nejsou v provozu.

"Také na tratích máme na hromadách technický sníh, lyžovat se na nich proto zatím nedá," řekl ředitel soutěží mistrovství světa Vlastimil Jakeš. Sníh začnou organizátoři světového šampionátu rozvážet až od pondělí.

"Do vánočních svátků připravíme z části technického sněhu okruh v délce 2,5 kilometru. Zbytek sněhu zůstane v zásobnících a začneme jej rozvážet až v lednu," doplnil Jakeš. Hned po vánocích 27. prosince se chystá do Nového Města na obhlídku tratí česká reprezentace.

Technického sněhu mají pořadatelé dostatek. "Máme jej více, než bude potřeba. Jen pro srovnání: Na lednový Světový pohár v biatlonu jsme měli třicet tisíc kubíků technického sněhu. Z toho skoro polovina odtála. Z dvaceti tisíc kubíků se dá udělat kvalitní trať," dodal Jakeš.

V příštím týdnu čeká většinu staveb ve Vysočina Areně kolaudace. Ze stavebních prací už zbývá jen dokončit schody ve druhém tunelu pro fotografy. "Momentálně je zhruba z poloviny už hotova i mobilní tribuna pro osm tisíc diváků, která opticky uzavře prostor stadionu," poznamenal Jakeš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články