Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Trenér biatlonistů: Nasadili jsme to nejlepší, co máme k dispozici

Nové Město na Moravě - Čeští biatlonisté chtějí v úvodním závodu smíšených štafet na mistrovství světa zaútočit na cenné kovy. Popohánět kupředu je bude vyprodaná Vysočina Aréna, v úspěch věří i reprezentační trenér mužů Ondřej Rybář. "Doufám, že jsme se připravili dobře a navážeme na dobře načatou sezonu," řekl České televizi. Jedinou vadou na kráse je podle něj náhlé onemocnění Michala Šlesingra. Přímý přenos se studiem vysílá ČT sport a náš web od 17:00.

"Museli jsme sáhnout k variantě a povolali Jardu Soukupa jako náhradníka," uvedl Rybář. Závod rozjede Veronika Vítková, předá Gabriele Soukalové a finišovat bude Ondřej Moravec.

Češi koncem listopadu ve švédském Östersundu v prvním závodu světového poháru šokovali v mixu třetím místem. Zlaté medaile obhajují Norové, kteří patří k největším favoritům spolu s Ruskem, jež vyhrálo mix právě v Östersundu.

"Očekávání jsou vždycky, navíc po začátku sezony, kdy holky vstoupily do závodů velkolepě. Ale na druhou stranu jsme nohama na zemi, je 12 týmů, které budou bojovat o pódium. Byl bych rád, kdyby se závod povedl, ale jsme přímo u zdroje a realisté. Nechme se překvapit. Nasadili jsme to nejlepší, co máme momentálně k dispozici," ujistil Rybář.

V tréninku se prý na smíšenou štafetu jeho svěřenci nijak výrazně nepřipravovali. "Chlapi a ženy se připravují odděleně. Je to o tom, že se to musí povést všem." Do areálu v Novém Městě na Moravě dorazila česká reprezentace už v pondělí. "Snažili jsme se zapojit do tréninku co nejdříve. "Muži jej absolvovali při vydatném chumelení. Také střelnice je tady nevyzpytatelná. Jsem zvědav, co to udělá, když přijde vítr," dodal.

Podle Rybáře je reprezentačním želízkem v ohni Ondřej Moravec. "Ondra si to ve střelbě dokázal srovnat v hlavě a momentálně z toho profituje," vysvětlil. Moravec byl letos dvakrát na stupních vítězů - ve stíhačce světového poháru dosáhl na stříbro a bronz. "Už loni potvrzoval, že jde jeho výkon nahoru," řekl kouč, který pochválil i Moravcovu rychlost.

Do areálu šampionátu by mohlo na smíšenou štafetu dorazit až 25 tisíc fanoušků. I to podle Rybáře bude hrát v případném úspěchu výraznou roli. "Areál se nádherně uzavřel, najednou je kompaktní, zmenšil se prostor pro tratě, koridor pro trenéry je dost široký. Vypadá to opravdu impozantně. I ostatní týmy koukají, co se tu udělalo za práci. Ale my se snažíme o tom moc nemluvit a spíš si to užít."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články