Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Šlesingr se ještě necítí nejlépe, ale nastoupí už do sprintu

Nové Město na Moravě - Michal Šlesingr se rychle oklepal z nemoci a nastoupit by měl na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě už do sobotního sprintu. Kvůli viróze přišel o čtvrteční smíšenou štafetu, ve které české kvarteto získalo bronz, ale dnes absolvoval celý trénink a měl by poprvé startovat.

Michal Šlesingr
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Optimálně se pořád ještě necítím, ale zlepšilo se to natolik, abych si troufnul startovat. Pokud mi po tréninku nevyskočí teplota nebo se nezhorší stav, tak si myslím, že to bude dobré a můžu odstartovat," řekl Šlesingr. "Nemůžu počítat se závratnou formou, ale myslím si, že ostudu bych udělat nemusel."

Dvojnásobný medailista z mistrovství světa v Anterselvě v roce 2007, kde byl druhý právě ve sprintu a třetí ve vytrvalostním závodu, se nebojí přemotivovanosti. Nebude chtít po neúčasti v mixu za každou cenu ukázat, co v něm je. "Měl jsem zdravotní problémy, takže vím, že od sebe nemůžu čekat zázraky. Kdybych byl v optimálním stavu a věděl, že to je jenom o střelbě, tak bych to snášel hůř."

Trénink dopadl obstojně

Trénink 24 hodin před sprintem zvládl Šlesingr v plném tempu. Sice měl obavy, jak bude jeho tělo reagovat, protože nemá průdušky v ideálním stavu, ale test dopadl obstojně. "Naštěstí to bylo dobrý. Jen na začátku jsem se zadýchal a musel jsem trošku odkašlat, ale pak jsem si docela zvyknul. Postupně to ze sebe dostávám a věřím, že se to bude jenom lepšit," doufal Šlesingr.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonista Šlesingr do rychlostního závodu MS nastoupí

O jeho neúčasti ve smíšené štafetě, v které ho úspěšně zastoupil Jaroslav Soukup, se rozhodlo ve středu. "V podstatě šlo asi o nějakou virózu. Jenom nachlazení to nebylo z toho důvodu, že jsem měl i svalovou únavu a bolest. Naštěstí se to obešlo bez extra vyšších teplot, proto si troufnu o víkendu nastoupit," řekl.

Pro třicátníka z Letohradu nebylo těžké se rozhodnout, že štafetu nepojede, protože to jeho stav neumožňoval a nebyl by přínosem. Těžší už bylo se s tím smířit. "Protože na tu štafetu jsem se těšil a viděl to jako velkou naději. Věřil jsem, že můžeme bojovat o medaile," řekl Šlesingr.

Pomocníkem špunty do uší

Při sobotním sprintu zažije na trati a na stadionu obrovskou podporu fanoušků, kterou Češi v Novém Městě mají. Loni při světovém poháru ho v generálce na šampionát prostředí hodně svazovalo. "Snad se s tím poperu. Loni to byla taková pecka, že nás to zválcovalo. Snad jsme o to zkušenější," řekl. Pomáhá si i špunty do uší, na které si zvykal v přípravě. "Abych rachot na střelnici eliminoval," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články