Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

S jídlem roste chuť. Musíme si ještě počkat, říkají čeští trenéři po MS

Nové Město na Moravě – První biatlonový světový šampionát v České republice neskončil rozhodně zklamáním. Hvězdou se stal Ondřej Moravec, který dotáhl smíšenou štafetu k bronzové medaili, navíc skončil dvakrát čtvrtý – podruhé v závodu s hromadným startem. Biatlonisté se těšili na medailovou žeň, ale světový šampionát měl jinou úroveň než předešlé závody světového poháru.

Třikrát se na stupně vítězů v SP dostala Gabriela Soukalová, na "bedně" byla i Vítková, Moravec a senzačně také štafeta žen. "Všichni byli možná namlsaní k lepším výsledkům, ale ostudu jsme neudělali. S jídlem roste chuť, ale musíme si ještě počkat," hodnotil kouč žen Jindřich Šikola.

"Předvedli jsme, že ta sezona není o náhodě," přidal se trenér mužů Ondřej Rybář. Celkově šampionát hodnotil velmi pozitivně, byť po dalším čtvrtém místě Moravce byl smutný i trochu naštvaný. "Bylo to fantastické, jak organizačně, tak i vystoupení našich biatlonistů bylo dobré. Určitě jsme nezklamali, je vidět, že chceme bojovat o nejvyšší pozice," řekl.

Radost i vztek. Trenér přál Moravcovi medaili

Když Moravec poslední dnešní položku vestoje odstřílel rychle a bez chyby, Rybářovi vystřelily ruce vzhůru. Pak ale nevěděl, jestli se má vztekat, nebo plakat. "Dvakrát pod stupni, to je smůla. Ondra předvedl super výkon, jel fantasticky, není mu co vytknout," chválil. "Dvakrát jednu ránu od medaile, možná od zlaté...," odmlčel se na chvíli. "Myslím, že by si tady tu placku zasloužil, nic se mu nedá vytknout, bojoval. Moc bych mu to přál a je mi to dneska líto," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Rybář hodnotí parádní výkon Moravce i šampionát

Ani Šikola nebyl moc kritický, třebaže dnešní závod se ženám příliš nepovedl. "Měly to holky dobře rozjeté, ale druhá položka to zkazila," připomněl. "Gábina (Soukalová) si to prostřílela a Verča (Vítková) špatným běžeckým výkonem," prohlásil.

Ale při pohledu na 27 000 lidí v ochozech je chválil. "Když vidíme ten dav lidí, tak se šampionát opravdu podařil," řekl k celkové návštěvě 200 000 lidí včetně slavnostního zahájení. "Doufám, že jsme přispěli i my k radosti," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články