Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Novoměstští už začali s přípravou tratí, zájem o lístky roste

Nové Město na Moravě – Česká republika už se naplno připravuje na nadcházející světový šampionát v biatlonu, který hostí v Novém Městě na Moravě. Navážením technického sněhu ze zásobníků na 2500 metrů dlouhý okruh ve Vysočina Areně již začala příprava tratí. Po skvělých výkonech všestranné Gabriely Soukalové, Ondřeje Moravce i dalších českých biatlonistů navíc pořadatelé ihned zaznamenali nárůst prodeje vstupenek. Mistrovství světa odstartuje za 51 dnů ve čtvrtek 7. února závodem smíšených štafet.

Nové Město začalo s navážením sněhu na tratě
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"V září a říjnu se ty počty pohybovaly kolem tří stovek, poté vzrostly na pět set. Minulý týden už to bylo tisíc šest set vstupenek a tento týden očekáváme, že do pátku by se ten týdenní nárůst měl pohybovat kolem dvou tisíc vstupenek," vypočítal mluvčí šampionátu Jiří Pošvář, který věří, že během mistrovství budou tribuny plné.

V dějišti šampionátu již naváží sníh

Mezitím v Novém Městě už pořadatelé začínají pracovat na přípravě tratí. "Potřebujeme vyklidit technický sníh z prostor televizního kampusu. Okruh bychom měli dokončit do konce tohoto týdne, než začne opět mrznout," uvedl ředitel tratí Vlastimil Jakeš. 

Zatím se na přípravě okruhu podílí jedna pracovní četa, která má k dispozici pět nákladních automobilů a jednu sněhovou rolbu. Počasí nebylo příliš příznivé. "Střídaly se sněhové a dešťové přeháňky. Navážíme vrstvu sněhu, která je široká osm metrů ve výšce sedmdesát centimetrů," řekl šéf traťařů Slávek Buchta. Za první den se podařilo upravit 350 metrů dlouhý úsek.

Je nám líto, video expirovalo.
Zájem o lístky na MS v biatlonu díky úspěchům Čechů roste
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články