Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Trenér Málek před štafetou biatlonistů: Upřímně? Před sezonou jsem si to představoval jinak

Na rozhovor pro ČT sport přišel rozpačitý, hlavou se mu honily myšlenky. A bylo to na něm velmi znát. Trenér biatlonistů Michael Málek ale nakonec musel udělat finální rozhodnutí o poskládání úseků, což mu "ulehčil" zánět dutin Jakuba Štvrteckého. Místo něj tak pojede Vítězslav Hornig, a jako dobrý střelec českého týmu se postará o poslední úsek. Kvarteto rozjede Tomáš Mikyska. Celý sobotní program z mistrovství světa v biatlonu startuje na ČT sport živě ve 13:15.

Vítězslav Hornig
zdroj: ČTK

Složení úseků je následující: Tomáš Mikyska, Michal Krčmář, Jonáš Mareček a Vítězslav Hornig. 

"Vybírali jsme mezi Víťou a Kubou. Ten se už včera necítil nějak zdravotně v pořádku, vypadá to, že má něco podobného, co měl Jonáš, tedy zánět dutin. Nebyl ani na tréninku, má nasazenou medikaci. Tím nám to trochu ulehčil," přiznal kouč Málek s tím, že Štvrtecký je přesto pro jistotu napsán jako náhradník.

Největší roli pro něj při zvolených úsecích hraje to, jak se člověk cítí. "A v jakém rozpoložení tu jsou, jak si věří vnitřně. Každý z toho bude mít trochu asi strach, ve štafetě jede každý za tým. Je v tom respekt, opatrnost. Je to týmová soutěž."

Je rád, že Mikyska je na MS v dobrém rozpoložení, o čemž ostatně svědčí jeho životní desáté místo v individuálu.

"Rozjezd by mu mohl sedět. Druhý Michal jako stabilní článek by to postavení měl udržet, ne-li vylepšit," pokračuje s vysvětlováním Málek.

"Jonáše jsme upřednostnili na třetí místo. Není tam schovanej, ale aby neztratil kontakt na trati. Víťa dokáže zvládnout i v tlaku odstřílet poslední položku," doplnil trenér.

Zároveň ale jedním dechem dodal, že jeho představy před sezonou zkrátka byly poněkud odlišnější. 

"Už v průběhu sezony jsem si říkal, že budeme vybírat z vícero lidí, budeme z toho mít zamotanou hlavu. Pak se nám to vytřídilo samo," uvedl Málek.

"Nechci říct, že je to nějaké zklamání, ale určitě kdyby se mě někdo na začátku sezony ptal, tak jsem si to představoval tak, že tu budu vybírat z jiného rozpoložení," řekl rozpačitě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články