Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tandrevoldová vede SP, ale v Novém Městě tápe. Co se děje s norskými biatlonistkami?

Zatímco pro norské biatlonisty je zatím mistrovství světa totální sólo akcí, jejich týmové kolegyně se v dosavadním průběhu šampionátu v Novém Městě na Moravě spíše trápí. Co se děje?

Norky zatím přispěly ke stříbru ve smíšené štafetě, když dojely o 45 sekund za Francií. Na zlato jim nestačila ani sestava s oběma bratry Böovými a vedoucí ženou Světového poháru Ingrid Tandrevoldovou.

Potud by byl vklad do MS v pořádku.

Jenže pak přišly dva individuální závody a první velké zádrhely. 

"Dnes večer budeme mít schůzku a budeme se na sebe muset podívat do zrcadla," řekl Patrick Oberegger, střelecký trenér Norek po nedělní stíhačce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih stíhačky žen na MS

Zatímco do desetikilometrové stíhačky Karoline Knottenová vůbec neodstartovala, jejím kolegyním se absolutně nedařilo.

Nejlepší Norkou byla až na třicátém místě Ida Lienová, když na poslední položce trefila pouze jeden terč a celkově zaznamenala šest chyb. Na stojce má tuto sezonu pouze devětašedesátiprocentní úspěšnost. Oproti sprintu si pohoršila o osm míst.

Hned za ní skončila s pěti minelami Juni Arnekleivová, která ze 14. pozice spadla na jednatřicátou.

A konečně Ingrid Tandrevoldová chybovala na posledních dvou polohách celkově šestkrát a po 25. místě spadla o devět příček.

Všechny tak dojely o více než čtyři minuty za vítěznou Francouzkou Julií Simonovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlatý finiš Simonové ve stíhačce na MS v biatlonu

"Je to naprostý kolaps," uvedl komentátor NRK Ola Lunde. Bývalý biatlonista a nynější expert řekl, že Norky "mají naprostý nedostatek sebedůvěry".

"Katastrofa, fiasko. Nejhorší výsledek v celé historii ženského norského biatlonu na mistrovství světa," uvedl kupříkladu francouzský specializovaný web Ski-Nordique.

Rozdíl oproti norským biatlonistům, kteří ve Vysočina Areně obsadili ve sprintu první tři, a ve stíhačce dokonce hned úvodních pět míst, snad ani nemůže být větší.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu smíšených štafet na MS

Norky výrazně pocítily odchod Marte Olsbuové Roeiselandové a Tiril Eckhoffové, a přestože Tandrevoldová vede elitní seriál před Justine Braisazovou-Buchetovou z Francie, na MS se jí zatím příliš nedaří.

Další šancí s nepříznivými výsledky něco udělat dostanou Norky hned v úterý v nejdelším závodě na patnáct kilometrů.

Po individuálu se ještě v Novém Městě na Moravě pojedou singl-mixy, klasické štafety a hromadné starty. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport, NRK, Ski-nordique.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články