Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Střelba? Brzdí nás a už je potřeba to prolomit, přeje si Rybář

Ví, že do ideálu mají české výsledky momentálně daleko. Na vině je hlavně zhoršená střelba. Sportovní ředitel biatlonového svazu Ondřej Rybář by byl rád, kdyby již přišel výsledek, který by nezdar prolomil. "Střelba nás brzdí hodně, přitom máme závodníky, kteří mohou jezdit do desítky, patnáctky," řekl v rozhovoru pro ČT sport.

Ondřej Rybář
zdroj: ČTK

Markéta Davidová byla na 17. místě nejlepší Češkou ve sprintu na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě.

"Všichni jsme doufali, že to Markéta prolomí. Tou ležkou začala výborně, vypadalo to,že by to mohlo dopadnout, byly tam ale dvě chyby vestoje. Pozice do stíhačky to nebude úplně špatná," hodnotil Rybář čtrnáctou nejrychlejší závodnici startovního pole.

Expertka ČT sport Gabriela Soukalová Davidové do stíhačky věří. "Ta pozice je dost slušná na to, aby se z ní udělal pěkný výsledek."

Davidová na vítěznou Francouzku Julii Simonovou ztratila minutu a 41 sekund. Dvě chyby udělala také Tereza Voborníková, které to stačilo na 32. příčku. 

"Ukázala závodního ducha, protože v momentu, kdy přijedete na střelnici a první dvě rány, na kterých vám záleží, se nepovedou podle představ, je o to těžší se srovnat a uchovat si koncetraci. Jsem moc ráda, že se to Terce podařilo."

Rybáře těšilo, že Voborníková udělala maximum pro to, aby se do závodu vrátila. "Viděli jsme, jak jede. Být tam o kolo víc, tak je všechno špatně, ale v tomhle směru má na to Terka tady střílet nuly. Je to škoda, protože během nástřelu už se střílet nenaučí," uvedl.

Mrzí ho, že čeští závodníci na trati honí vteřiny a po návštěvě střelnice je vše jinak. "Najet sedm vteřin a pak jich patnáct ztratit, to je hrozně těžké. Pak si říkáte, že je ohromná škoda, že máme závodníky na to, aby byli pravidelně do desítky, patnáctky. Někdy chtějí až moc a už je potřeba to prolomit."

Osmačtyřicátá byla s dvěma chybami Jessica Jislová, po třech trestných kolech skončila čtyřicátá Lucie Charvátová. "Co si budeme povídat, tři rány vedle, to je moc," věděla Soukalová.

"Lucka ale běžela moc hezky, v prvních dvou kolech mi přišla na trati plná energie. Malinko jsem měla v posledním kole pocit, že ji síly opustily, přišla mi unavenější, ale co se dá dělat, věřím, že to hodí za hlavu," doplnila olympijská medailistka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články