Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Simonová žije ve snu a jede si svou vlastní ligu. Co předvádí na střelnici, je neskutečné, všímá si Davidová

Zatím marně hledá konkurenci. Ve stíhacím závodu přidala Julia Simonová do své novoměstské sbírky třetí zlato. Celý závod měla plně pod kontrolou. Na lyžích jela takticky skvěle, rychle a přesně střílela. Chyb dělá málo, září. Prožívá si svůj dětský sen. Na dálku jí poblahopřála také Markéta Davidová. Přímý přenos vytrvalostního závodu žen vysílá ČT sport v úterý od 16:40.

Julia Simonová
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Svoboda

"O něčem takovém jsem snila jako dítě. Zvládnout něco takového na mistrovství světa je neuvěřitelné. Jako bych pořád žila ve snu," uvedla Simonová.

Sedmadvacetiletá francouzská reprezentantka navázala na předchozí triumfy ze smíšené štafety a sprintu. Loňská vítězka Světového poháru udělala na střelnici jen jednu chybu a porazila o více než 46 vteřin druhou Italku Lisu Vittozziovou. Poprvé v kariéře obhájila ve stíhačce předchozí triumf ze sprintu.

Cílové kolečko si s dostatečným náskokem mohla plně vychutnat, rozdávala úsměvy, poplácávala si s lidmi kolem trati. Formu načasovala precizně.

"Vyhrála jsem zatím jen předloni sprint v Otepää, ale tam se stíhačka nejela. Vyhrát v této sezoně sprint a po něm i stíhačku byl jeden z mých velkých cílů. To, že se mi to podařilo na mistrovství světa, je speciální," podotkla Simonová.

"Před startem jsem byla velmi nervózní. Ještě víc než normálně. Jsem ráda, že jsem to ustála. Je to něco, co si budu pamatovat," doplnila.

Rychlopalba, ze které až mrazí

Při první položce vestoje, kde se jí podařilo odrazit útok krajanky Justine Braisazové-Bouchetové, trefila všech pět terčů za 17,7 vteřiny. Připustila, že mohla rychlopalbou dostat soupeřku pod tlak. Braisazová-Bouchetová dvakrát chybovala.

"Možné to je, ale hlavně je to střelba, kterou mám ráda a trénuju ji. Není to snadné, ale já nad tím takto nepřemýšlím. Těžší pro mě byla naopak ta poslední položka, kdy jsem to měla v hlavě, soustředila se a dala si na čas," uvedla.

Simonovou chválila také česká biatlonistka Markéta Davidová. "Je hustá, ale moc jí to přeju. Myslím, že si také letos prošla různými problémy. Je výborně připravená a to, co předvádí na střelnici, je neskutečné," řekla Davidová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články