Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Silné poryvy, kouzlo biatlonu. Divácky to muselo být zajímavé, pro nás závodníky úplně ne, posteskla si Jislová

Štafeta nahoru dolů. Svou roli zahrál i vítr. Tereza Voborníková začala závod výborně, Lucie Charvátová musela na trestné kolo, po Markétě Davidové byla Jessica Jislová ve hře o rozšířené pódium, nakonec skončila sedmá. Zklamaná. Osmá střelba přinesla velké drama.

Jessica Jislová v cíli štafety na MS
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Oproti předchozím závodům na střelnici fouká," avizoval po nástřelu expert ČT Vlastimil Vávra. Na dramatický závod bylo zaděláno.

Vůbec poprvé na mistrovství světa v Novém Městě ovlivnily závod výrazněji větrné poryvy. "Divácky to muselo být hodně zajímavé, pro nás závodníky zas úplně ne, ale to je kouzlo biatlonu," poznamenala v cíli zklamaná Jislová.

"Těžko se Jessice něco vytkne, protože když bojujete o čtvrtou příčku, musíte to risknout," uvedl sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář.

Poslední položka. Vedoucí Julia Simonová musela třikrát opravovat. Ale zvládla to skvěle. Celkový čas s třemi dobíjenými náboji 38 sekund. Elvira Öbergová musela na trestné kolo. Na poslední položku přijížděla Jislová s Ingrid Landmark Tandrevoldovou. Norka netrefila první salvou ani jeden terč. Jislová musela nakonec na jedno trestné kolo a v závěru ji předstihla výtečně finišující Polka Joanna Jakielová.

"Hrozně mě to mrzí, protože na stojce byla příležitost se posunout a mít náskok na holky, co byly okolo. Nevím, co se tam dělo, byla to náročná položka," hlesla po konci závodu.

Zatímco Polky v cíli slavily šesté místo, jako by urvaly medaili, sedmá Jislová byla hodně zklamaná. "Varoval mě už vítr při příjezdu na stadion, kdy jsem měla co dělat, abych jela. Byl docela silný a bylo to tady poprvé," vysvětlila klíčový moment česká závodnice.

"Moc dobře vím, že to sbírá hodně sil před stojkou. Ztrácela jsem hodně sil na trati a doběhlo mě to na stojce," vyprávěla dál a přidala do širších souvislostí. "Maličko jsme se tu trápily s lyžemi. I když to není tolik vidět na výsledcích, ale sil to bere strašně moc. Je velký rozdíl, když tu někdo závodí na perfektních lyžích, jako se to dařilo Francouzkám, a když se někdo pár závodů trápí. Potom je to znát v těch posledních závodech," dodala Jislová.

V Novém Městě dopoledne pršelo, odpoledne začalo svítit slunce, oteplilo se a podmínky na trati nebyly vůbec snadné. "Dneska to bylo hrozně mokré, je to vata, nejede to," popsala Davidová.

"Vždycky říkám, že do osmého místa je to přijatelný výsledek, protože osm silných štafet tu určitě je. Ale jak ten závod probíhal, mířily jsme trochu výš," podtrhla Jislová po konci závodu skleslým hlasem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články