Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Rybář: Bimba jsme viděli trochu výš. Mikyska? Ať jede vytrvalostní závod

Michal Krčmář skončil na mistrovství světa jako nejlepší z českých biatlonistů ve stíhacím závodě osmnáctý. Třikrát chyboval na střelnici a ve srovnání s umístěním po sprintu si o jedno místo polepšil. Podle svazového sportovního ředitele Ondřeje Rybáře nemůže být zcela spokojen, a to zejména kvůli poslední střelbě. Přímé přenosy a zpravodajství z MS v biatlonu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Krčmářovi se tři čtvrtiny závodu střelecky dařilo. Na druhé položce vleže udělal jednu chybu, ale po čisté úvodní stojce odjížděl ze střelnice jako šestnáctý.

V posunu vzhůru ho zastavily dvě chyby při závěrečné střelbě. Nakonec finišoval jako osmnáctý se ztrátou tří minut a 20,9 sekundy na vítěze.

"Michal nebude asi úplně spokojen, poslední střelba ho stála lepší umístění do patnáctky. Viděli jsme ho trošku výš," přiznal Rybář v rozhovoru pro ČT sport.

Největší zlepšení z domácích biatlonistů ve Vysočina Areně zaznamenal Tomáš Mikyska, který se rovněž se třemi chybami posunul ze 33. na 27. místo. Dojel něco málo přes minutu za Krčmářem.

"Tomáše byl určitě cíl na mistrovství světa dostat, je připraven závodit, podmínka mu dnes nebrala tolik sil. Nevidím důvod, proč by nezávodil, pokud se bude cítit trochu dobře," řekl Rybář směrem k vytrvalostnímu závodu, který je v Novém Městě na Moravě na programu ve středu.

"Bimbo, to je paráda až na to poslední zaváhání na té dvojce, paráda. Mikys taky fantasticky. Kdyby to nebylo jen o Norech a Francouzkách, bylo by to trochu zajímavější," uznal bývalý reprezentační trenér Zdeněk Vítek.

Norové jsou podle něj absolutně jinde. Ostatně titul obhájil Nor Johannes Thingnes Bö a norští závodníci obsadili prvních pět míst, na medailových pozicích se za Böem seřadili Sturla Holm Laegreid a Vetle Sjaastad Christiansen.

"Není moc co komentovat. Jsou na tom dobře fyzicky, ale s těmahle lyžema si z toho udělali one-team show. Začátek sezony nebyli tak úplně jasný, ale na tomhle mistrovství nevím, co vytáhli, ale je to bez komentáře. Je to škoda."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články