Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pro Štvrteckého nejtěžší sprint v životě. Krčmář si závod konečně užil

Dřina, nad niž větší snad nelze myslet. Češi si nemohou dovolit nechat na trati byť jen kousek sil. Energie fanouškovského tahu se zase ve sprintu biatlonistů v Novém Městě projevila naplno. Přímé přenosy stíhacích závodů vysílá v neděli od 14:00 a 16:35 ČT sport.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Marek Ambrož

Po smíšené štafetě, kterou pokazil na úvodní položce, se Michal Krčmář zase chytil. Soustředil se na každý pohyb, na každý nádech na střelnici. Koncentrace vítězila. S jednou chybou skončil devatenáctý. "Dneska jsem si to užil, bavilo mě to."

Na trati se cítil dobře, zapsal osmnáctý čas. "Kousnul se" maximálně. "Měl jsem trošku strach nad tubusy, když jsem tam v posledním kole vjel, přemýšlel jsem, jak se dostanu do cíle. Když vás ti lidé ženou, člověk nenechává ani kousek sil v sobě. Je to pro nás krásné a super. Jsem rád, že si to konečně užívám," podtrhl spokojený Krčmář, který v cíli obsadil devatenáctou pozici.

Zároveň připustil, že v porovnání s ostatními hraje roli i materiál. "Teď to není vymlouvání, je to čisté konstatování. Na trati jsem měl možnost jet s Norem i s Francouzem. Norové jsou ještě o něco víc odskočení než Francouzi. Ale pak jsme seřazení s Němci a Italy – máme stejně dobré lyže. To není žádné stěžování nebo vymlouvání, to se ve sportu občas děje," podotkl.

"Věřím, že šampionát ještě nějakou dobu potrvá a kluci v kamionu vytáhnou ještě nějaké eso z rukávu," zůstává zároveň optimistou.

S fluorem, nebo bez? Rozdíl je patrný

Druhým nejlepším Čechem byl třiatřicátý Tomáš Mikyska. A i ten nechal ve sprintu totálně všechno. "Myslel jsem, že na trati umřu. Jak se jezdí bez fluorových vosků, je to cítit."

Na mokrém podkladu je rozdíl patrný především v druhé polovině. "První dvě kola mi přišlo, že se mi jede dobře, že jsem to nepřepálil. Ala jak jsem vjel do třetího kola, tak mi z ničeho nic došlo. Měl jsem štěstí, že jsem dojel, protože jsem chtěl skončit," poznamenal s lehkým úsměvem.

Jednačtyřicátý Štvrtecký mohl litovat třech chyb na střelnici, na trati bojoval podobně jako ostatní. "Asi nejtěžší sprint v životě. Před domácí kulisou jsem tam nechal všechno. Kdyby to nebylo doma, tak se asi tak nezmáčknu," přiznal.

S běžeckým výkonem úplně spokojený nebyl, zaznamenal devětadvacátý běžecký čas. "Nebyl jsem to na trati úplně já. Do optimálního výkonu to bylo daleko," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články