Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Po první ráně povzdech a pak už velká paráda. Pro mě skvělý a důležitý závod, zářila Voborníková

Po sprintu Tereza Voborníková rozhodně nezářila. V neděli odpoledne však předvedla vynikající stíhací jízdu a z dvaatřicátého místa se posunula na třinácté. Do sytosti si vychutnala skvělou atmosféru a chválila lyže. Jen ten úvod mohl leckoho znejistit... Přímý přenos stíhacího závodu mužů sledujte na ČT sport od 16:35.

Tereza Voborníková v cíli stíhacího závodu na MS v Novém Městě na Moravě
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Úvodní položka a hned první rána mimo. Pak už ale střelecký klid a rozvaha. Devatenáct terčů zbělalo. "Jsem strašně šťastná, že se to podařilo i na střelnici, i když po první ráně jsem si říkala: Ó jé..." připustila třiadvacetiletá reprezentantka.

V závodu předvedla vůbec nejlepší český střelecký výkon. "Nuly mě posouvaly dopředu," komentovala v cíli.

Na trati se cítila výborně, byť celý závod propršel. "Měla jsem skvělé lyže, takže to šlo na trati samo. Trochu mě mrzí, že jsem nezvládla finiš, v kopci jsem si myslela, že na to mít budu, ale už toho bylo moc," popsala Voborníková, která měla osmnáctý nejlepší běžecký čas.

Na druhou stranu si tak mohla naplno vychutnat ovace ve Vysočina Areně. "U oběda jsme se bavili, že se cítíme hrozně, ale fanoušci tu pomáhají. Byla jsem taky mnohem klidnější než před sprintem," poznamenala.

"Doufám, že i fanoušci, kteří tu jsou celý den v dešti, z toho měli radost," řekla Voborníková nejen ke svému úspěchu, ale i devátému místu parťačky Markéty Davidové.

Tereza Voborníková:

"Pro mě skvělý a důležitý závod. Jsem strašně vděčná, že se to povedlo doma."

Dneska to byl její den. Domácí prostředí, oblíbená disciplína, střelba par excellence. "Je pro mě důležité jet takhle v kontaktu. Vybičuju se mnohem více než při sprintu. A obzvlášť mě ty stíhačky baví, když se střelba podaří. Ale ne vždycky to taky vyjde."

Teď to vyšlo a jedna drobná meta je nadosah – účast v nedělním závodu s hromadným startem. Díky tomuto výkonu by se mohla vejít do nejlepších patnácti závodnic, které postoupí na základě výsledků na šampionátu.

"Byl to pro mě jeden malý cíl, kéž by to vyšlo," usmála se.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články