Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

OBRAZEM: Podívejte se, jak vypadá vysílací operace ČT na MS v biatlonu

Jedna z největších operací v historii nejen ČT sport, ale celé České televize. Mistrovství světa v biatlonu přenáší ČT do celé Evropy i dalších zemí. Systematická příprava náročné akce započala už před rokem. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Ve Vysočina Areně je ČT jako doma. "Strávíme tady každý rok týden při Světovém poháru. Máme tým lidí, který neodmyslitelně patří k vysílání biatlonu od roku 2007, kdy byly biatlonové přenosy v plenkách. S týmem, který se víceméně nemění, jsme ušli dalekou cestu," zdůraznila projektová manažerka ČT a místopředsedkyně sportovní komise EBU Markéta Vránková.

Projekt se rodil dlouhou dobu. "Systematická příprava tohoto šampionátu začala před rokem na mistrovství světa v Oberhofu," uvedla Vránková. "Pokračovalo to v květnu v Praze. Měli jsme velké zasedání režisérů, producentů. Měli jsme tam experty na grafiku, střelbu, sešly se tam všechny technologické složky," vypočítávala.

Je nám líto, video expirovalo.
Markéta Vránková o televizní výrobě ČT na domácím MS v biatlonu

A výsledek má být precizní. "Chystáme biatlonové klání, aby to byla špička ve světě, aby z toho měl divák potěšení."

Vysílací koncept má být ještě o úroveň výše než během Světových pohárů. Kolem tratí a na stadionu se to hemží nejrůznější vysílací technikou. "Máme tady tři drony. Jeden bude neustále monitorovat vše, co se děje ve Vysočina Areně, další nás vtáhne do dramatu v balíku závodníků, třetí operuje ve známém místě nad tunely," vybrala jeden ze zajímavých aspektů Vránková.

Biatlon fokus podcast s Petrem Kubáskem:

Česká televize vyrábí signál pro všechny členy EBU, velký zájem však o dění na šampionátu panuje například i v Číně. Biatlonové MS mohou sledovat příznivci z celého světa i na nové digitální platformě EBU Eurovision Sport.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články