Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Nejhorší střelba všech dob? Christiansen zpytoval svědomí, Bö se ho zastal

Téměř minutový náskok před poslední střelbou nestačil. Nepředstavitelné se v biatlonu občas stane realitou. Zatímco Vetle Christiansen kroužil na třech trestných kolech, Sebastian Samuelsson upaloval vstříc zlatu. Johannes Bö si musí na dvacátou zlatou medaili z mistrovství ještě počkat. Poslední letošní pokus vyrovnat rekord Oleho Einara Björndalena v počtu prvenství bude mít v závodu s hromadným startem. Závěrečná disciplína mistrovství světa v Novém Městě na Moravě odstartuje v 16:30, přímý přenos sledujte od 16:00. Ještě předtím si nenechte ujít masák žen od 13:45.

"V tomhle sportu se může stát cokoliv, ale tohle je hrozné, když vedete o tolik. Tohle jsem mu doopravdy nepřál," řekl Bö pro norskou stanici TV2.

Třicetiletý fenomenální biatlonista předal štafetu Christiansenovi do závěrečného úseku s půlminutovým náskokem před Švédskem. Před závěrečnou střelbou Christiansen náskok navýšil. Z osmi nábojů ale trefil jen dva terče.

"Při poslední střelbě se může stát cokoliv. Bohužel jsem šel dnes za příklad já. Jsem z toho zklamaný. Musela to být snad nejhorší střelecká série všech dob," litoval Christiansen v rozhovoru s televizí NRK.

V boji o stříbro porazil ve finiši alespoň Francouze Quentina Fillona Mailleta. Pro Nory slabá náplast. "Ta energie pramenila z naštvání po těch třech trestných kolech. Snažil jsem se myslet na to, že po té poslední střelbě může být stříbro jako vítězství. Na papíře je stříbro skvělá medaile, ale poté, co se stalo, jsme trochu zklamaní," uvedl Christiansen po závodě.

Čtyřnásobný vítěz Světového poháru Bö, který si jinak většinu tiskové konference pohrával s mobilním telefonem, Christiansena ocenil. "Všichni ví, že jsme chtěli vyhrát zlato, ale nic nedostanete zadarmo. Musíte být dobří od startu do konce a dnes bylo nejlepší Švédsko. Vetle svedl tvrdou bitvu s Quentinem ve finiši. Po poslední střelbě jsem si myslel, že už je jeho ztráta velká, ale bojoval, aby pro nás získal stříbro, a za to jsme rádi," prohlásil Bö.

Ani na druhý pokus se tak nedočkal kýžené 20. zlaté medaile z mistrovství světa, kterou by vyrovnal rekord krajana Oleho Einara Björndalena. Ve čtvrtečním mixu dvojic zase doplatil na chyby Ingrid Landmark Tandrevoldové.

Bö získal ve Vysočina Areně šestou medaili a stále může zopakovat se sedmi cennými kovy loňskou bilanci z MS v Oberhofu. Celkem má ze světových šampionátů 37 cenných kovů, o osm méně než Björndalen.

Zdroj
ČT sport, NRK, TV2, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články