Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na trati není slyšet ani vlastní dech. Davidová litovala po nejpovedenějším sprintu v sezoně jen dvou chyb

Sedmnácté místo. Dvě chyby na stojce. Čtrnáctý běžecký čas. Manko do stíhačky minuta, čtyřicet jedna a půl sekundy, na šesté místo ztráta něco málo přes půl minuty. Sečteno: nejvydařenější sprint Markéty Davidové v této sezoně a slušné vyhlídky do nedělní stíhačky. Přímé přenosy sledujte na ČT sport Plus.

Markéta Davidová ve sprintu na MS v Novém Městě na Moravě
zdroj: Český biatlon autor: Marek Ambrož

"Masakr." Tohle slovo použila Davidová už loni, když se po covidové pauze vrátili do ochozů Vysočina Areny fanoušci.

A teď znovu: "Na trati to byl masakr, tam člověk neslyší ani vlastní dech a musí jet nadoraz." Není, kam uhnout. "Všichni tu necháváme všechno, ani to jinak nejde," dodala vzápětí.

Nenechala se unést, úvod nikterak nepřepálila. Vzhledem k nejlepším jela vyrovnaně. S tím byla spokojená, i když vnímá i negativa. "Ale dostat dvacet vteřin na kolo, je docela dost," připustila.

Střelecky vyrovnala nejlepší sprint v sezoně, v Lenzerheide před Vánoci rovněž udělala dvě chyby a byla osmnáctá. Teď se ještě o jednu příčku zlepšila. Čirá řeč statistik hovoří jasně. Letos se vleže zhoršila Davidová na úspěšnost 78 procent.

Proto po první položce bylo proč být optimistický. "Mrzí mě ta stojka, to je jasné. Na druhou stranu nula vleže mě potěšila," podotkla Davidová.

V sobotu pojedou sprint muži, biatlonistky mají čas na to si oddechnout. "Určitě budu odpočívat a pokračovat ve věcech, které jsme doteď dělali," nastínila s jasnou vizí.

Ve všech stíhačkách se letos Davidová dokázala výrazně posunout pořadím vzhůru. V Östersundu o devatenáct míst, v Hochfilzenu o dvanáct, ve zmíněném Lenzehrheide se vyšplhala z osmnácté příčky až na deváté, v Oberhofu si polepšila opět o devatenáct pozic a v Ruhpoldingu po bezchybném výkonu na střelnici dokonce atakovala z 46. místa první desítku a dojela do cíle jako jedenáctá.

Že by chtěla opět poskočit výsledkovou listinou, je zřejmé. "Bylo by to ideální, budu se o to snažit," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články