Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na mistrovství světa je závodů mnoho. Jdu dál, vytyčil si Krčmář před sprintem

Sprint čeká po biatlonistkách na mistrovství světa také muže a bude velmi zajímavé sledovat, zda podobnou dominanci jako v pátek Francouzky předvedou tentokrát závodníci Norska. Hned pět jich je totiž postupně seřazeno v celkovém hodnocení Světového poháru. Čeští biatlonisté mohou jen překvapit. Na pronikavý výsledek sezony totiž stále čekají. Přímý přenos sledujte od 16:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK

Michal Krčmář, který bude do sprintu startovat jako první, chce zapomenout na 14. místo ze štafety a nechce se nechat ovlivnit do dalšího průběhu šampionátu v Novém Městě na Moravě.

"Totálně jsem závod pokazil. Je na místě se omluvit členům týmu, kolegům a fanouškům, kteří přišli nebo to sledovali. Bylo to ode mě velice špatné," uvedl Krčmář.

Pár dní před závodem ho trápily potíže s ječným zrnem v oku. "To ale vůbec nehrálo roli," podotkl.

Na start se tedy postaví znovu ve sprintu.

"Je tady tolik závodů, že si to musím vyhodnotit a jít okamžitě dál, abych si to nenesl do dalších závodů," dodal závodník, který byl v sezoně nejlépe osmý v masáku ve švýcarském Lenzerhiede.

Sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář řekl, že riskantní příprava lyží v kombinaci s horší střelbou měla vliv i při mixu.

"Závod se nepovedl, ale tak to je. Mistrovství teprve začíná. Musíme se poučit z toho, co se nám teď nepovedlo, ale zpátky to nikdo nevezme," uvedl.

"Ponaučení je, že někdy není přehnaný risk úplně dobrý. Chtěli jsme to mít top, ale nevydrželo nám to na lyžích," uvedl Rybář a konstatoval, že podle analýz nastaly největší propady v závěrečných kolech každého z úseků.

"Bylo to ale i střelbou. Tam jsme také čistí nebyli. Proto jsem říkal, že to není o tom svádět to na jednoho nebo druhého," doplnil k české bilanci jednoho trestného kola a třinácti dobíjeným ranám.

Mimochodem – nejlepší z Češek Markéta Davidová byla ve sprintu po dvou chybách sedmnáctá.

Tomáš Mikyska naopak potvrdil výkonem ve smíšené štafetě návrat mezi elitu. Ačkoliv před pěti měsíci absolvoval operaci kolena, stihl se uzdravit. Pokud mu síly vydrží, rád by odjel ve Vysočina Areně co nejvíce závodů. Litoval jen, že nebýt zranění, mohl být ještě lepší.

Mikyska přebíral štafetu po nepovedeném Krčmářově úseku na 21. místě a posunul ji o dvě pozice. Na střelnici udělal jednu chybu.

"Byl jsem hodně nervózní, hlavně z první položky. Potom, co jsem ji dal, jsem si říkal, že stojka by nemusela být tak hrozná. První rána mě pak mrzí. Byl jsem na terči dobře, ale vzal si za spoušť a nějak jsem ji ucápl," doplnil.

Čerstvě čtyřiadvacetiletý Mikyska nepochyboval, že se po srpnovém zranění kolena, v němž si přetrhl během letního mistrovství světa přední křížový vaz, vrátí časem zpátky. "Spíš jsem se bál, že se ale nenominuju," podotkl.

Pokud mu energie a střelecká forma vydrží, chtěl by absolvovat na MS na Vysočině co nejvíc závodů. Rozhodne, jak se bude cítit po dalších disciplínách v náročných podmínkách na trati.

"Já bych si na to troufnul, ale záleží na trenérech. Určitě mě chtějí nasadit do štafety. Uvidíme. Je pravda, že tu byly těžké podmínky," uvedl.

"Už jsem tu jel Český pohár a podmínky byly skoro stejné, možná i trochu horší. Jel jsem na tom vytrvalostní závod a po něm jsem byl úplně mrtvý," dodal Mikyska, který bude ve sprintu startovat vedle Krčmáře ještě s Jonášem Marečkem a Jakubem Štvrteckým.

Češi v akci – sprint:

Michal Krčmář (27), Jakub Štvrtecký (54), Jonáš Mareček (70), Tomáš Mikyska (93).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články