Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kuzminová: Můj návrat? Někdo říkal bláznovství, jiní zase, že jsem odvážná

Trojnásobná olympijská vítězka Anastasia Kuzminová se ve středeční smíšené štafetě na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě vrátila po téměř pěti letech na vrcholnou biatlonovou scénu. Ve 39 letech nejstarší účastnice šampionátu obsadila se slovenskou štafetou šestnáctou pozici, dvě místa za českou čtveřicí. Přímý přenos pátečního sprintu žen sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 16:50.

Anastasia Kuzminová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Ruská rodačka Kuzminová naposledy startovala mezi elitou v březnu roku 2019 na finále Světového poháru v Oslu. Několik týdnů předtím získala ve sprintu na MS v Östersundu své jediné světové zlato. Poté se Kuzminová věnovala trénování mládeže, ale protože se cítila v dobré kondici, oznámila matka dvou dětí loni v říjnu pokus o comeback.

Na konci ledna se úspěšná biatlonistka vrátila na mistrovství Evropy v Osrblie, kde byla 59. ve sprintu a 39. ve stíhačce. Ve středu pak absolvovala comeback na MS, ale vyčítala si chyby při střelbě vleže, po nichž musela na trestné kolo.

Biatlon fokus podcast: S Petrem Kubáskem o velké televizní akci z Nového Města

"Na střelnici jsem se trápila. Měla jsem větší očekávání. První netrefený terč mi nevadil, ale když mi nepadl první náhradní, druhý ani třetí náboj... Jsem zklamaná. Na trati jsem se snažila udělat maximum," řekla slovenským médiím rodačka z Ťumeně.

"Návrat byl bláznivý nápad. Hodně lidí si myslelo, že jsem se zbláznila, ale také, že jsem odvážná," řekla Kuzminová, jež by měla startovat i v pátečním sprintu. "Doufám v to," uvedla vítězka 18 závodů Světového poháru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články